2023-09-22 05:32

Dacian Cioloș îl trage la răspundere pe Marcel Ciolacu: ”Nu fiți LAȘ! I-ați aruncat pe liberali sub mașină”

 |  21:24
Dacian Cioloș îl trage la răspundere pe Marcel Ciolacu: ”Nu fiți LAȘ! I-ați aruncat pe liberali sub mașină”

Europarlamentarul Dacian Cioloș, lider REPER, le cere liderilor din Coaliție să-și asume decizia de a stabili un prag de 250.000 de lei pentru prejudiciul de la care abuzul în serviciu este pedepsit cu 2 până la 7 ani de închisoare, măsură adoptată miercuri de Senat. Fostul premier le cere „de urgență” prim-ministrului Nicolae Ciucă și șefului PSD, Marcel Ciolacu, ca lideri ai majorității parlamentare, să retragă de urgență amendamentele.

„Domnule Marcel Ciolacu, nu fiți laș! Am văzut cum tocmai i-ați aruncat pe liberali sub mașină spunând că responsabilitatea pentru pragul pus de majoritatea PSD-PNL-UDMR aparține acum Ministerului Justiției.

Vă ascundeți după copac, când știu bine cum se iau deciziile astea într-o coaliție și că nu apărea acest amendament și nu ar fi fost votat de senatorii PSD și PNL fără aprobarea liderilor.

Așa că vă solicit de urgență, domniilor co-premieri, Nicu și Marcel, cum vă place să vă alintați public, ca lideri ai majorității parlamentare, să retrageți de urgență amendamentele și să le cereți scuze românilor pentru ce ați făcut. Poate ar fi și de bun-simț să explicați fără echivoc ce aveți de gând cu această țară și să le spuneți rapid oamenilor dacă legalizați furtul până la 50.000 de euro și în Camera Deputaților, după ce ați făcut-o la Senat?

Lăsați ping-pongul și jocul de-a politica prin presă și pe Facebook, că sunteți responsabili de viitorul țării. Spuneți azi clar de ce riscați activarea mecanismelor europene care pot bloca banii de dezvoltare ai României? De ce vă jucați cu focul pe lângă butelie? Separați nu contați, împreună sunteți un dezastru”, arată mesajul liderului REPER pe Facebook.

Senatul a adoptat, în şedinţa de plen de miercuri, proiectul de lege al Guvernului prin care pragul pentru abuzul în serviciu, care se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani, se stabileşte la 250.000 de lei. Proiectul de lege va fi dezbătut de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-03-29

In legatura cu acest articol...

UPDATE Ministerul Justiției propune un prag mai MIC pentru abuzul în serviciu. PSD și PNL susțin propunerea

Pragul pentru ABUZ în serviciu. Reacția lui Marcel Ciolacu

Ordonanța 13 se ÎNTOARCE! Senatorii au stabilit un prag până la care funcționarii publici pot ”greși”
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE