2021-07-24 08:13

Cum vrea Dan Morega să scape PNL de Crin Antonescu

 |  12:48
Cum vrea Dan Morega să scape PNL de Crin Antonescu

Într-un comunicat de presă, prof. univ. dr. Dan Ilie Morega, ex-lider PNL face un apel către liberali. Vă oferim mai jos ideea enunţată de Morega:

„În urma declaraţiilor publice exprimate de ex-premierul Călin Popescu Tăriceanu şi de preşedintele actual al PNL, Crin Antonescu, foarte mulţi membri de partid se solidarizează cu fostul prim-ministru al României, Călin Popescu Tăriceanu: primarul Sectorului 1, Bucureşti, Andrei Chiliman, preşedintele organizaţiei PNL, Sector 1, Bucureşti, Vlad Moisescu, fostul prim-vicepreşedinte Ludovic Orban şi cu atât mai mult preşedintele fondator al PNL, Radu Câmpeanu, şi preşedintele de onoare, Mircea Ionescu Quintus, pătrunşi în fiinţa lor de valorile liberale şi având o contribuţie decisivă în formarea doctrinei liberale post-decembriste şi în consolidarea partidului.

Ca preşedinte al PNL Gorj, în perioada 2004-2010, am reuşit să scot din anonimat PNL Gorj şi l-am adus de pe ultimul loc al forţelor politice din judeţ pe locul 2 la nivelul judeţului, crescând astfel de la 6,5% la 19,75%, şi pe locul 2 în ierarhia organizaţiilor liberale din Oltenia.

Disputele apărute în Partidul Naţional Liberal la nivel central sunt acumulări care au răbufnit, urmare a alegerilor la congresele anterioare a unei conduceri de tip ”gaşcă” - după ei ”echipă” - dându-i-se puteri discreţionare foarte mari lui Crin Antonescu, propagandist şi populist de excepţie, lipsit de fond, dar cu un profund cult al personalităţii, interesat fiind numai de ascensiunea sa la fotoliul de preşedinte al ţării, întinând idealurile liberale şi promovându-se pe sine, ca „cel mai iubit conducător” de partid şi de stat, cu care a început şi se va sfârşi liberalismul.

Alături de Primarul Sectorului 1, Bucureşti, Andrei Chiliman; de preşedintele PNL, Sector 1, Bucureşti, Vlad Moisescu; de ex-premierul şi fostul preşedinte al PNL, Călin Popescu Tăriceanu; de ex-vicepreşedintele liberal, Ludovic Orban; de fostul deputat şi consilierul de imagine chiar al lui Crin Antonescu, Adriana Săftoiu, şi mulţi alţi liberali care am fost alături de Crin Antonescu, l-am susţinut crezându-l un real reformator şi cu o deschidere a partidului către noi valori; însă în doi ani de zile, a demonstrat exact contrariul, ”becalizând” partidul cu tot felul de neaveniţi.

În această conjunctură, ca fost deputat PNL, am demisionat din grupul parlamentar PNL şi din toate funcţiile de conducere deţinute, în 3 iunie 2010, prin conferinţă de presă oficială în Parlamentul României, ca să constat cu regret apoi că mulţi colegi fie au părăsit partidul, fie au fost excluşi, fie ameninţaţi de Crin Antonescu ori vătafii de lângă el, privilegiaţi de acesta la ”butoanele” guvernării USL.

Creşterea PNL-ului în construcţia conjuncturală a USL-ului nu poate avea viaţă lungă drept urmare a diferenţelor majore de doctrine politice cât şi a instabilităţii şi tensiunilor politice create de Crin Antonescu şi, mai devreme sau mai târziu, va eşua în favoarea PSD şi într-un mod dezastruos pentru PNL.

Mult trâmbiţatele laude pentru câştigarea unui mare număr de Consilii Judeţene, Primării şi alegeri parlamentare, de către PNL în cadrul USL, este rezultatul, în primul rând, a bunei guvernări şi conduceri a partidului de către Călin Popescu Tăriceanu, dar incontestabil şi a votului masiv negativ dat de popor împotriva preşedintelui Traian Băsescu şi guvernării PDL, ca urmare a unor măsuri nesăbuite ce au condus în perioada de recesiune la sărăcirea dramatică a românilor.

Marginalizarea lui Călin Popescu Tăriceanu este un lucru inexplicabil şi grav pus la cale de Crin Antonescu şi este inadmisibil ca un fost preşedinte de partid şi un fost prim-ministru cu rezultate de excepţie, ca după 2009 să nu se regăsească în conducerea de vârf a partidului. Acelaşi lucru este valabil şi în cazul multor colegi de la centru şi din teritoriu care au fost eliminaţi că nu sunt pe placul actualului regizor şi actor, aspect ce arată cu claritate întregului popor ostilitatea intereselor lui Crin Antonescu de a se vedea cât mai repede posibil şi prin orice mijloace la Preşedinţia României deşi sondajele de opinie arată căderea dramatică a acestuia în aprecierea electoratului din ultima perioadă, situându-l pe locurile 2, 3, după premierul Victor Ponta şi primarul General al Capitalei, Sorin Oprescu, trendul fiind clar descrescător.

Iată de ce fac apel la toţi liberalii pentru unitatea partidului, iar la viitorul congres alegerea conducerii centrale a PNL să se realizeze printr-un vot direct şi uninominal de către delegaţi, stopând dictatura, abuzurile şi derapajul major de la doctrina liberală şi democraţie a unei găşti de partid ce se doreşte a fi ”rebotezată” de congres drept conducerea ”democratică” a PNL. Totodată, susţinem ca desemnarea candidatului pentru Preşedinţia României să se realizeze în acelaşi fel, prin vot direct şi uninominal, de către organismele statutare ale partidului, în interiorul acestuia, pentru ca cel mai bine plasat candidat să poată consolida partidul şi chiar să câştige alegerile prezidenţiale.

Numai astfel un partid istoric poate să-şi cinstească înaintaşii şi să consolideze în România, în mod real, statul de drept şi democrat.”


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 639868-06-17Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE