2024-04-18 22:30

Cum se CONTRAZIC premierul Cîțu și Vlad Voiculescu: ”Nu poți să sancționezi medici”

 |  18:05
Cum se CONTRAZIC premierul Cîțu și Vlad Voiculescu: ”Nu poți să sancționezi medici”

Premierul Florin Cîțu a declarat, miercuri, după ședința de Guvern, că un medic nu poate fi sancționat doar pentru că "vaccinează pentru că a rămas o doză în plus".

"Să fim corecți, cifra de 1.300 am avansat-o eu. Cifra cealaltă de câteva zeci de mii era avansată de Ministerul Sănătății.

Dar revin la obiectivul acestei campanii de vaccinare, de a vaccina cat mai mulți oameni. Nu pot să oprești pandemia, nu pot să oprești acest virus decât dacă avem cât mai mulți oameni vaccinați.

Obiectivul este de a avea 70% din adulți vaccinați. Nu poți să sancționezi medici dacă vaccinează pentru că a rămas o doză în plus.

Dar, dacă sunt situații când s-au creat tot felul de scheme care-i dezavantajează pe cei programați, asta e altceva.

Dar dacă noi știm că niciunul din cei programați nu a fost dat la o parte pentru altcineva, nu văd nicio problemă”, a declarat premierul.

Ministrul sănătății, Vlad Voiculescu, spunea, săptămâna trecută, că în această săptămână va introduce sancțiuni pentru coordonatorii din centre care vaccinează “un amic, vecin” și nu o persoană prioritară.

"Dacă am fi făcut, așa cum spuneți, să fie numai vârstnici și persoane cu boli cronice, poate că ar fi existat destui nesimțiți – iertați-mă că nu folosesc în momentul ăsta alt termen – care ar fi spus că sunt foarte bolnavi”, a afirmat oficialul din Guvern, la Digi24.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-02-03



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE