2021-07-27 00:00

Cum s-a împotrivit Crin Antonescu prelungirii mandatului Comisiei pentru Roșia Montană în ședința Biroului Permament

 |  20:04
Cum s-a împotrivit Crin Antonescu prelungirii mandatului Comisiei pentru Roșia Montană în ședința Biroului Permament

Birourile Permanente reunite ale Camerei și Senatului au decis ieri să prelungească madatul Comisiei speciale pentru Roșia Montană până pe 10 noiembrie. Un membru al conducerii Legislativului a precizat, pentru PUTEREA, că astăzi, în şedinţa Birourilor, Crin Antonescu și George Scutaru, liderul deputaților PNL, s-au împotrivit în continuarea prelungirii mandatului acestui for special. Totodată, un membru al Comisiei pentru proiectul minier a precizat că doi dintre membrii PNL ai structurii au vorbit ieri cu Antonescu pentru a îi explica avantajele prelungirii mandatului Comisiei, precum și avantajele angajării votării unei legi a minelor, pe care liberalii ar urma, oricum, să o respingă.

Întrucât liberalii au propus, luni, desființarea Comisiei și înființarea unui nou for, cei de la PSD au ajuns la o înțelegere cu PNL prin care social-democraţii se angajează să voteze împotriva proiectului, dacă liberalii vor fi de acord să voteze o nouă lege a minelor, care să permită oricum și exploatarea minieră de la Roșia Montană. Surse din PSD au precizat, pentru PUTEREA, că votul pentru proiect este unul politic, stabilit deja, deși printre membrii PSD din Comisia condusă de Darius Vâlcov, există și colegi care sunt împotriva exploatării.

Sursele Puterii din Biroul Permanent au explicat cum au decurs discuțiile din şedinţa de marţi. ”Azi a venit Crin în ședință și a spus: «Păi ce? De ce să prelungim?». Tot îi trăgea cu raportul, că trebuie respins, că facem, că dregem. La fel de înverșunat era și cel care i-a luat locul lui Gerea, George Scutaru. Într-un final, în urma votului, s-a stabilit că mandatul Comisiei va fi prelungit până pe 10 noimebrie. Doar că eu nu înțeleg ce vor de fapt liberalii. Cei de la PSD știu una și bună, că trebuie să voteze pentru ca proiectul ăsta să fie aprobat, prin actuala lege sau prin una nouă a minelor. Or, oamenii ăștia sunt tare nehotărâți, eu așa îi văd pe oamenii ăștia. Ajung să se facă de râs. Înțeleg că sunt împotriva proiectului, că au mandat să voteze împotrivă. Dar măcar să fie hotărâți. Cei din PSD o ţin una și bună, (...) dar știu ce vor. Am  înțeles că au avut ieri o întâlnire Antonescu, doi dintre membrii Comisiei, cică i-au explicat cum stă treaba de ce ar trebui să respingă raportul și mai ales, de ce vrea să înființeze un nou for”, a încheiat acesta.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2013-10-22Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE