2021-01-20 05:42

Cum explică premierul Orban POLITIZAREA inspectoratelor școlare: ”Ce era să facem?”

 |  22:36
Cum explică premierul Orban POLITIZAREA inspectoratelor școlare: ”Ce era să facem?”

Premierul Ludovic Orban nu își reproșează politizarea inspectoratelor școlare și participarea mare a inspectorilor școlari numiți de PNL în campania pentru alegerile locale și parlamentare.

”In cazul inspectoratelor scolare, imediat ce legea va permite, trebuie organizat concurs ca la carte, in baza prevederilor legale, pentru ca sefii sa aiba un mandat clar, un contract de management educational. Este o perioada de tranzitie. Ce era sa facem? Sa lasam sefii de inspectorate scolare care au fost pusi de PSD si faceau politica partidului? Noi nu am demis directori de scoli cum au facut cei de la PSD. Poate am pus oameni de la PNL, dar nu sunt persoane care nu au o cariera profesionala.

Orice predai, important e sa te pricepi si la management educational. Am avut foarte multi inspectori care au fost demisi si au castigat prin proces postul inapoi. Multora le-au expirat mandatele, de asta au fost numiti altii in loc. Normal ca am pus un om in care avem incredere. Nu puteam sa punem un om in care nu avem incredere si pe care nu il cunoastem. Comparatia intre PSD si PNL este total nepotrivita. Exista un partid care toata ziua in online nu face altceva decat sa zica ca PNL e acelasi lucru cu PSD” a punctat Ludovic Orban pentru Ziare.com.

Într-un an de guvernare liberală, ministrul Educației Monica Anisie a schimbat 85% din conducerile inspectoratelor școlare județene, înlocuind 36 de inspectori generali. Între noii numiți 31 sunt membri PNL. Iar 25 dintre aceștia au candidat la alegerile locale pentru poziții de consilieri locali sau județeni.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-12-01Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE