2021-07-28 16:41

Crin Antonescu: Avem un om pregătit pentru Ministerul Justiţiei

 |  08:00
Crin Antonescu: Avem un om pregătit pentru Ministerul Justiţiei

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Crin Antonescu, a afirmat marţi seară că PNL are deja un nume pregătit pentru funcţia de ministru al Justiţiei, punctând că o decizie finală în acest sens va fi luată de liberali în şedinţa de miercuri a biroului politic.

"Mâine, noi avem o şedinţă de birou politic, având situaţia creată astăzi, evident că vom lua în discuţie şi vom decide care este propunerea noastră pentru acest minister. Când va deveni persoana propusă ministru, nu mai depinde de noi. După ce luăm noi o decizie, liberalii, evident că trebuie să discutăm cu premierul. Mai departe, vedem cum merge această poveste. Noi trebuie să luăm o decizie. Avem un om pregătit şi nu vă pot spune în acest moment cine va fi acea persoană", a afirmat Antonescu, într-o intervenţie la Realitatea tv.

El a subliniat că nu are rost să se mai vehiculeze în presă nume de propuneri pentru funcţia de ministru al Justiţiei, ale unor persoane care deja au dezminţit respectiva ipoteză, precum Tudor Chiuariu, Norica Nicolai sau Renate Weber.

Liderul liberalilor a reiterat faptul că afirmaţia sa de luni, potrivit căreia ar fi fost posibil ca PNL să nu mai dorească să-şi asume răspunderea politică pe Ministerul Justiţiei, a fost făcută în contextul în care premierul ar fi propus-o pe Laura Codruţa Kovesi pentru şefia DNA. "Astăzi, acea ipoteză a căzut, premierul nu a făcut o asemenea propunere şi, ca atare, PNL este gata în continuare să-şi asume responsabilitatea Ministerului Justiţiei şi, implicit, responsabilitatea unui ministru care să poată găsi în ţara asta doi procurori care să nu fi fost stâlpi ai regimului Băsescu, şi care să nu fie legaţi, de bună seamă, nici de USL, de vreo personalitate politică sau de vreun partid politic. Eu cred că există şi eu cred că acest pas trebuie făcut, oricât de mulţi s-ar opune, în frunte cu Traian Băsescu", a completat Antonescu.

În prezent, premierul Victor Ponta deţine interimatul la Ministerul Justiţiei, după ce Mona Pivniceru a demisionat din funcţie, ca urmare a faptului că începând din luna iunie va fi judecător al Curţii Constituţionale, potrivit Agerpres.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 639877-01-29Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE