2021-01-19 20:37

Continuă DISPUTELE în coaliție: Cum se contrazic Vlad Voiculescu, Emil Boc și Cseke Attila. Reacția președintelui Iohannis

 |  21:13
Continuă DISPUTELE în coaliție: Cum se contrazic Vlad Voiculescu, Emil Boc și Cseke Attila. Reacția președintelui Iohannis

Scandalul între Emil Boc și Vlad Voiculescu a pornit de la nemulțumirea primarului clujean că municipalitatea va trebui să suporte costurile centrelor de vaccinare. Pe de altă parte, ministrul Dezvoltării spune că nu are bani pentru a finanța aceste proiecte.

Emil Boc, împreună cu reprezentanții municipiilor din țară, a obținut o victorie la Ministerul Finanțelor unde i s-a promis respectarea legii, adică decontarea cheltuielilor de la bugetul de stat.

”Am fost și sunt susținător al alianței, trebuie sa reuseasca. Dacă noi nu reusim. degeaba ascundem gunoi sub preș. Ne-am bucurat că ministrul Finanțelor ne-a ascultat și ne-a spus că legea va fi respectată, nu am intrat în detalii. Noi ne-am fi văzut de treaba noastră, dar administrația locală nu e Cenușăreasa sistemului să fim buni doar la achitat, vrem calitatea serviciilor” a declarat Emil Boc la RTV.

În schimb, ministrul Sănătății îl acuză pe primarul Clujului că manipulează:

”Ce a spus Emil Boc că trebuie să ia bani de la alocatii, de la crese, e o manipulare. Eu cred că el are alte nemulțumiri cu partidul din care face parte. Sunt supărări de altă natură, pe unele le bănuiesc, îmi pare rău pentru ele, el are o altă agendă” a explicat Vlad Voiculescu.

În discuție intră și Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, cel ”numit” de Voiculescu pentru a prelua problema aceasta.

„Ministerul pe care îl conduc este ministerul de resort pe partea de administrație, deci tot ceea ce legat de legislație pe administrație este în curtea noastră. Eu cred că colegul meu, Vlad Voiculescu, a avut o problemă sau o eroare de comunicare, pentru că sumele de care dânsul a vorbit nu există la Ministerul Dezvoltării în prezent pentru că nu avem legea bugetului de stat aprobată, iar cheltuielil cu această destinație de vaccinare, în mod logic nu puteau fi prevăzute anul trecut pentru că anul trecut, în ianuarie, nu eram în pandemie”, a declarat Cseke Attila pentru B1tv.

Aceste dispute și conflicte nu par a-l îngrijora pe președintele Klaus Iohannis:

”Ceea ce anumiți dumneavoastră dispute, după părerea mea nu sunt dispute, sunt discuții în coaliție. Într-o coaliție nu e ca la armată, unul comandă și toți execută. O coaliției este un organism viu, se discută, nu toată lumea are aceeași opinie, iar din discuție - care nu este o ceartă și nici o divergență, este o discuție mai mult sau mai puțin publică - se cristalizează soluțiile. Este absolut normal să existe opinii poate chiar foarte diferite într-o coaliție și este rolul conducerii coaliției să negocieze aceste divergențe. Nu există nici un motiv să credem că oamenii se ceartă. Oamenii discută pornind fiecare de la punctul de referință propriu, după care până acum de fiecare dată s-a ajuns la o concluzie. Sigur, pentru jurnaliști este deosebit de interesant de speculat aceste „divergențe” și cum se ceartă PNL cu USR, doar că ei nu se ceartă, ei pornesc fiecare de la punctul propriu, negociază și se găsește o soluție” a precizat șeful statului.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-01-12

GALERIE MEDIA


In legatura cu acest articol...

Ministrul Muncii anunță MĂSURI importante pentru angajați și angajatori din mai multe domenii

Klaus Iohannis, despre îngheţarea salariilor: "ASTA ESTE!"

Președintele Klaus Iohannis a anunțat când se va VACCINA anti-COVID: ”E nevoie să punem capăt pandemiei”

Rareș Bogdan îl atacă pe Vlad Voiculescu: E vorba de indolență, de lasă-mă să te las
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE