2021-08-03 00:25

Comisia de la Veneția CRITICĂ revocarea Avocatului Poporului

 |  13:17
Comisia de la Veneția CRITICĂ revocarea Avocatului Poporului

Comisia de la Veneţia le-a trimis scrisori preşedintelui Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban şi preşedintelui Senatului, Anca Dragu, după revocarea Avocatului Poporului.

Comisia de la Veneţia critică revocarea Avocatului Poporului din funcţie şi cere explicaţii cu privire la motivele juridice care au stat la baza demiterii. 

"Pentru a înțelege mai bine situația, v-aș fi recunoscător dacă ați avea amabilitatea să ne furnizați bazele și elementele juridice care au dus la această decizie grea, de a demite din funcție un Ombudsman în timpul exercitării mandatului său", menționează președintele Comisiei de la Veneția, Gianni Buquicchio, conform Antena3.

Cei de la Comisie spun că a fost o bună practică să fie dezbătute rapoartele de activitate ale acestei instuţii, însă critică modul în care s-a ajuns la revocarea Avocatului Poporului din funcţie.

Ei spun că era nevoie să se identifice o culpă, o conduită necorespunzătoare sau incapacitatea de a-şi exercita funcţia, pentru a se putea face revocarea.

Prin urmare, la finalul scrisorii, cei de la Comisia de la Veneţia le cer explicaţii celor doi preşedinţi ai Camerei cu privire la motivele care au stat la baza revocării Avocatului Poporului.

Comisia vorbeşte şi de majoritatea parlamentară care a luat această decizie.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-06-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE