2024-04-25 14:11

Coaliția, pe un butoi cu pulbere! Vasile Dîncu cere AMÂNAREA Legilor Educației. Răspunsul PNL

 |  16:39
Coaliția, pe un butoi cu pulbere! Vasile Dîncu cere AMÂNAREA Legilor Educației. Răspunsul PNL

Legile Educației, mult râvnite de președintele Klaus Iohannis, ajung motiv de dispută în Coaliție. Preşedintele Consiliului Naţional al PSD Vasile Dîncu a declarat pentru edupedu.ro că a solicitat preşedintelui PSD, Marcel Ciolacu, prelungirea termenelor pentru prezentarea legilor Educaţiei în coaliţie şi în guvern. Dîncu susţine că proiectele de lege „trebuie revăzute serios”, şi anunţă că aînceput o analiză cu peste 200 de membri din Departamentul educaţie al partidului.

„Fiind vorba despre viitorul României nu cred că  putem aborda politicianist sau superficial aceste legi”, scrie senatorul Vasile Dîncu într-un punct de vedere transmis Edupedu.ro. Dîncu spune că el a fost cel care i-a solicitat preşedintelui PSD Marcel Ciolacu, prelungirea termenului de dezbatere pe actualele proiecte de legi trimise partidelor din coaliţia de guvernare de ministrul Ligia Deca.

„Da, eu am solicitat preşedintelui PSD, Marcel Ciolacu, prelungirea termenelor pentru prezentarea acestor legi în coaliţie şi în guvern”, scrie Dîncu în punctul de vedere.

Vasile Dîncu este membru în echipa de specialişti ai PSD care ar trebui să corecteze drafturile legilor Deca. Joi, PSD a solicitat amânarea cu 30 de zile a calendarului de aprobare convenit iniţial în coaliţia de guvernare pentru adoptarea pachetului legislativ al Educaţiei, subliniază edupedu.ro.

Senatorul susţine că după primirea drafturilor a lărgit până la 200 de oameni echipa PSD care se ocupă de adus amendamente la proiectele legislative. „Am mărit echipa PSD care analizează legile cu colegi cu diferite specialităţi şi am început o analiză cu cei peste 200 de membri din Departamentul de educaţie”, scrie Dîncu.

Acesta susţine că „după 7 ani de la debutul dezbaterii pentru România Educată, observăm că legile educaţiei, deşi ţinute într-o  confidenţialitate de neînţeles, au creat o vie dezbatere şi multe reacţii din mediul educaţional. Este clar că aşteptarea societăţii este mare şi e nevoie de dezbatere mai amplă  şi analize aprofundate”. Aceste analize ar trebui să conţină, potrivit senatorului PSD, „minime studii de impact, de analize de specialitate şi chiar de consultarea unor eşantioane de părinţi, cadre didactice sau specialişti în educaţie”. 

Purtătorul de cuvânt al PNL Ionuţ Stroe îi răspunde lui Vasile Dîncu:

”Calendarul pe Legile Educaţiei este agreat în coaliţie şi rămâne acelaşi. Nu înţelegem declaraţiile domnului Vasile Dîncu, mai ales că nu sunt în concordanţă cu cele asumate de PSD în această situaţie. Ce este clar e că Legile Educaţiei îşi vor urma parcursul aşa cum am stabilit. Vor intra pe circuitul de avizare interministerială în Guvern, spre adoptare, după ce experţii partidelor din coaliţie le-au consultat, iar ulterior vor merge în Parlament pentru a fi dezbătute şi votate. E posibil ca dl Dîncu să nu fi fost informat. Nu ştim. Cert este că există un consens în coaliţie şi un calendar asumat ferm pe tema Legilor Educaţiei”, a transmis Stroe.

Sursa: News.ro


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-01-27

In legatura cu acest articol...

Ce AMENDĂ riscă șoferii care sunt prinși fără CAUCIUCURI de iarnă

Schimbări importante privind anul școlar 2023-2024: Vor exista 5 module iar școala va începe pe 11 septembrie

Ministrul Muncii anunță noi CREȘTERI de venituri pentru români

Ministrul Bode, dezvăluiri din culisele negocierilor pentru Schengen. Ce a discutat cu oficialii din Austria




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE