2024-04-24 15:54

Ciucă recunoaște: "Există informații că Ucraina A DRAGAT mai mult decât s-a agreat în canalul Bâstroe"

 |  21:07
Ciucă recunoaște: "Există informații că Ucraina A DRAGAT mai mult decât s-a agreat în canalul Bâstroe"

Premierul Nicolae Ciucă a comentat în exclusivitate pentru Antena 3 CNN scandalul iscat de lucrările de dragare ale Ucrainei pe canalul Bâstroe. Iată concluziile.

Între timp, Guvernul României aşteaptă deja de cinci zile aprobarea Kievului pentru a măsura adâncimea Canalului Bâstroe. Numai această investigaţie ar putea clarifica ce s-a întâmplat, de fapt, acolo.

De cealaltă parte, Ministerul român al Apărării nu exclude posibilitatea unei ședințe CSAT pe tema Bâstroe.

Întrebat despre acest scandal premierul Nicolae Ciucă a spus că de săptămâna trecută a solicitat ministerelor de linie - Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Transporturilor și Ministerul Mediului - să furnizeze toate datele și informațiile legate de Canalul Bâstroe, pentru că este „un subiect sensibil” care „trebuie rezolvat”.

„Totodată, au fost semnalate și Comisia Europeană, astfel încât împreună să putem să identificăm și ceea ce s-a întâmplat, și măsurile care trebuie luate astfel încât să protejăm Delta Dunării.

Știm cu toții că este un patrimoniu natural nu doar al României, ci este un patrimoniu mondial, european. Există date și informații că s-a dragat mai mult decât era agreat și anume 3,5 metri adâncime. Cu toții am agreat acest lucru (adâncimea - n.r.)”, a spus Nicolae Ciucă la Antena 3 CNN.

De asemenea, anul trecut, ținând cont de nevoia de export a grânelor din Ucraina s-a cerut un acord pentru a putea să se dragheze în zona portului Izmail, spune premierul, iar acest lucru s-a și aprobat.

Nicolea Ciucă a mai spus că „există evidențe clare că adâncimea este mai mare de 3.5 metri, ceea ce trebuie clarificat” în cazul Bâstroe.

În acest context, premierul Nicolae Ciucă a spus că „sunt aspecte care se rezolvă în cadrul forurilor internaționale”, care se ocupă nemijlocit de soluționarea acestor probleme ale tratatelor internaționale la care atât România, cât și Ucraina sunt parte.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-02-24



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE