2024-04-19 07:55

Ciucă, invitat la „Ora prim-ministrului” în Parlament, pe 6 martie. Care va fi tema dezbaterii

 |  13:35
Ciucă, invitat la „Ora prim-ministrului” în Parlament, pe 6 martie. Care va fi tema dezbaterii

Premierul Nicolae Ciucă este invitat în plenul Senatului, pe 6 martie, de la ora 15.00, la dezbaterea "Ora prim-ministrului", la invitaţia grupului USR, pe tema reformei pensiilor speciale şi de serviciu, informează Agerpres.

Liderul grupului USR din Senat, Radu Mihail, a afirmat luni că este interesat dacă proiectul Guvernului răspunde cerinţelor stabilite prin jaloanele Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

"Solicitarea va fi transmisă, luni, de către secretarul general al Senatului. (...) Nicolae Ciucă are multe lucruri de clarificat: care este poziţia Guvernului faţă de pensiile speciale, dacă UE consideră că abordarea actuală respectă jaloanele din PNRR sau România riscă să piardă miliarde de euro de dragul specialilor de partid. Nicolae Ciucă mai trebuie să ne spună de ce România se împrumută din ce în ce mai mult şi cu rate din ce în ce mai mari; ce se întâmplă cu facturile la energie şi întârzierile la eliberarea cardurilor", a declarat senatorul USR Radu Mihail.

Potrivit liderului senatorilor USR, proiectul de lege care a fost depus la Parlament are "carenţe majore, nu rezolvă problema de fond - recalcularea pensiilor de serviciu pe bază de contributivitate - şi riscă să fie declarat neconstituţional".

Radu Mihail a evidenţiat că în Regulamentul Senatului este stipulat că "prim-ministrul are obligaţia de a participa la dezbaterea solicitată".

Preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, a afirmat că "invitaţia reprezintă un prilej pentru ca premierul, conform Regulamentului, să vină să îşi spună punctul de vedere".

"Vom găsi data potrivită împreună cu dânsul, astfel încât să putem să dezbatem această temă", a adăugat Gorghiu.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-02-13



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri



PUBLICITATE





PUBLICITATE