2020-09-28 01:56

CIOLOȘ, atac la Guvernul ORBAN: „Monica Anisie ar trebui să plece urgent de la Ministerul Educației, este haos în preziua redeschiderii şcolilor”

 |  21:46
CIOLOȘ, atac la Guvernul ORBAN: „Monica Anisie ar trebui să plece urgent de la Ministerul Educației, este haos în preziua redeschiderii şcolilor”

Liderul PLUS Dacian Cioloş a afirmat că Monicia Anisie ar trebui să demisioneze de urgenţă de la minister, pentru că instituţia pe care o conduce nu ştie ce vrea.

„După şase luni de pandemie, iar «ne-a prins iarna pe nepregătite»”, a adăugat Cioloş. Fostul premier tehnocrat a mai spus că până mai ieri era nevoie de „pepsiglas” pentru a îi proteja pe copiii care merg la şcoală, însă astăzi nu mai trebuie.

„Ministerul Educaţiei nu ştie ce vrea, dar ştie că vrea să se facă aşa cum vrea el. După şase luni de pandemie, iar «ne-a prins iarna pe nepregătite», iar ne irită cetăţenii cu pretenţiile lor permanente şi scoatem încă o dată din pălărie soluţia magică a oricărui funcţionar depăşit de situaţie: să trimitem lumea după o altă adeverinţă, să umplem ţara de cozi şi dosare cu şină. Distanţare socială? Da, dar doar după ce ai stat la coadă până ţi-au amorţit picioarele, spatele şi gândurile, alături de alţi oameni la fel de iritaţi şi obosiţi ca tine. Să încetăm să ne mirăm că opinia generală este că guvernul sau autorităţile sunt incompetente, pentru că adevărul adevărat este că de cele mai multe ori chiar aşa şi este”, a scris Dacian Cioloş sâmbătă pe Facebook. 

Preşedintele PLUS a mai spus că Guvernul este incompetent în chestiunea deschiderii şcolilor.

 „Până ieri, cerea adeverinţe de la toţi elevii, astăzi doamna Anisie zice că nu mai e nevoie. Până ieri, era nevoie de «pepsiglas», azi nu mai trebuie. Până ieri, Guvernul anunţa tablete şi internet pentru toate şcolile, azi are doar pentru câteva. Doamna ministru al Educaţiei, Monica Anisie, ar trebui să plece de la minister de urgenţă, dar nu am nicio speranţă că se va întâmpla aşa ceva. Mai ales că poate invoca exact criza pe care nu reuşeşte să o rezolve pentru necesitatea rămânerii în funcţie. Am văzut acest scenariu de zeci de ori. Politicieni incompetenţi care cred că lumea se va prăbuşi fără ei se agaţă de scaune cu disperare. La educaţie este haos în preziua redeschiderii şcolilor”, a completat Cioloş. 

Fostul premier tehnocrat a adăugat că părinţii şi copiii trec printr-un experiment al Cabinetului Orban care le testează răbdarea şi încrederea în şcoala românească.

„Din păcate, copiii şi părinţii trec zilele astea printr-un experiment al Guvernului care le testează răbdarea şi încrederea în şcoala românească. Oamenii ajung din nou victime şi asta într-un moment oricum greu, de nesiguranţă provocată de pandemie şi haos la toate nivelurile administraţiei. Astăzi nu avem nicio certitudine că şcolile se pot deschide în siguranţă. Şi acesta este un motiv serios pentru a spune că doamna Monica Anisie a eşuat la Ministerul Educaţiei. Concluzia este simplă: demisia de onoare pentru domnia sa şi construirea de urgenţă a unei echipe care să găsească o soluţie cât mai clară pentru funcţionarea şcolilor în siguranţă. Iar soluţia pe termen lung este să scoatem odată politica din şcoală prin concursuri pentru toţi directorii de şcoli din ţară. Să reorganizăm inspectoratele şcolare pentru a le profesionaliza şi să implicăm părinţii şi elevii în buna administrare a şcolilor”, a conchis Cioloş. 

Într-o emisiune la Antena 3, la jumătatea lunii august, Monica Anisie a pronunţat greşit cuvântul plexiglas, spunând „pepsiglas”.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-09-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


Autocar