2020-12-01 14:02

Ciolacu atacă dur: Guvernarea PNL-PDL a aruncat țara în haos. Îndatorează România cu 1000 de euro pe secundă

 |  15:00
Ciolacu atacă dur: Guvernarea PNL-PDL a aruncat țara în haos. Îndatorează România cu 1000 de euro pe secundă

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, atacă dur actuala guvernare, după ce agenția de rating Standard & Poor’s a menținut ratingul de țară al României.

„Cele mai negre previziuni s-au adeverit: NEGATIV – asta definește Guvernarea PNL! Toate minciunile guvernării PNL au fost spulberate de Standard&Poor’s care reconfirmă, din păcate, că România rămâne acolo unde a băgat-o PNL – pe NEGATIV! Și cu perspectivă de înrăutățire!”, scrie Ciolacu.

Acesta întreabă „Unde este măreața creștere economică în fapt inexistentă?! Unde sunt tonele de bani netipăriți de la Bruxelles cu care PNL se împăunează deja? Unde sunt investițiile străine care, de fapt, fug din România?!”.

„Niciunde! Singura performanță a PNL este viteza cu care îndatorează România la dobânzi uriașe: 1000 euro/secundă. În 7 luni au luat 80 de miliarde. Dar în economie au ajuns doar 3. UNDE SUNT BANII?? Guvernarea PNL-PDL a aruncat țara în haos, austeritate și șomaj. Este nevoie urgent de un plan coerent și sustenabil de măsuri pentru redresarea economiei!”, răspunde tot el.

Agenţia de rating Standard & Poor’s a menţinut acelaşi rating pentru România (BBB-/A-3), precum şi perspectiva negativă asupra economiei.

„Am afirmat ratingul, având în vedere datoria publică şi datoria externă relativ scăzute ale României. Credem că România va avea capacitatea de a absorbi nivelul de deteriorare a economiei pe care îl aşteptăm pentru 2020. (…) Deşi credem că actuala politică fiscală ar putea încuraja deciziile politice de creştere a pensiilor publice în luna septembrie, vedem în continuare riscuri semnificative. Mai exact, peisajul politic şi alegerile din decembrie nu oferă vizibilitate asupra a ceea ce urmează să se întâmple în economie”, se arată în raportul S&P.

Totodată, analiştii S&P prognozează o scădere economică de 5,5% în 2020 (faţă de prognoza de dinainte criza coronavirusului, de 3,5% creştere economică). Estimarea este mai pesimistă decât cea a Guvernului, care crede că economia va scădea cu 1,9% în 2020.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-06-06Parerea ta...

GOGOMANUL SI PROSTOVANUL
06 Iun 2020

Datoria externă totală s-a situat la finalul lui 2019 la 106 miliarde de euro. Nu este cel mai înalt nivel al datoriei externe înregistrat vreodată, dar este cel mai mare de la revoluție încoace, consemnat la un final de an: 61,7% este datorie privată, iar 38,3% este datorie a statului. Tov Marcel Ciolacu sa pună degetele pe documentație , degetele pe revistele de specialitate sa se documenteze. Vorbele de claca . Vorbele goale NU ne interesează.
FLORIN BUNEA
06 Iun 2020

mai taci .din 89 cand am sperat in redresare tot timpul geana comunista a fost la butoane. nu este mare progres.in 30 ani, singurul castig, poti sa vorbesti ce vrei.nu patesti mai nimic......in rest traiul este greu, in special pt.varsta a treia.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE