2021-09-22 00:15

CHIŞINĂUL VREA PACE. Parlamentul moldovean vrea să elaboreze un plan de acţiuni privind Transnistria

 |  18:32
CHIŞINĂUL VREA PACE. Parlamentul moldovean vrea să elaboreze un plan de acţiuni privind Transnistria

Autorităţile de la Chişinău vor elabora un plan de acţiuni privind Transnistria, a anunţat luni deputatul comunist Artur Reşetnicov, subliniind că parlamentarii moldoveni doresc pace indiferent de partidul politic din care fac parte. 

"Noi, cei din Parlament, indiferent de culoarea politică, vrem pace. Parlamentul a primit o declaraţie şi s-a obligat să elaboreze un plan de acţiuni, şi sper că vom lucra împreună asupra acestuia. Una dintre propuneri a fost să formăm un grup de lucru cu reprezentanţi de la Chişinău. Sperăm că la masa de negocieri să se implice şi cei de la Tiraspol", a explicat Reşetnicov, potrivit Mediafax.

Oameni noi, aşteptări noi

Liderul Partidului Democrat din R. Moldova Dumitru Diacov a declarat că autorităţile de la Chişinău aşteaptă o evoluţie după ce Evgheni Şevciuk a devenit lider al regimului separatist de la Tiraspol. "Toţi ne-am aşteptat la o evoluţie. Acum au venit oameni noi şi noi am sperat că vor fi schimbări. Noi nu ne putem comporta ca şi Tiraspolul. Noi suntem parteneri la nivel de UE", a declarat Diacov. Aceeaşi poziţie o are şi deputatul liberal-democrat Valeriu Streleţ. "A fost un îngheţ, iar după alegerea lui Şevciuk am aşteptat o accelerare. Noi am avut o impresie că Şevciuk a trezit nelinişte prin întâlnirile pe care le-a avut cu Filat", a subliniat Streleţ.

Vineri, Legislativul moldovean a adoptat o declaraţie cu privire la situaţia din Transnistria în care se menţionează că diferendul urmează să fie rezolvat pe cale paşnică. Liberalii conduşi de Mihai Ghimpu, deputatul neafiliat Mihai Godea şi socialiştii lui Igor Dodon au respins acest text. Joi, comuniştii au cerut demiterea ministrului Apărării Vitalie Marinuţă, din cauza unor declaraţii potrivit cărora Armata Naţională ar fi pregătită să riposteze în cazul unui conflict armat în regiunea transnistreană.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 639884-02-13Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE