2024-04-20 02:05

Ce va face România cu primii bani din PNRR. Decizia premierului Ciucă

 |  22:09
Ce va face România cu primii bani din PNRR. Decizia premierului Ciucă

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat disponibilizarea sumei de 2,6 miliarde de euro pentru economia românească, primii bani din PNRR. Șeful Guvernului a precizat și care va fi destinația acestor sume.

„Decizia de astăzi a Comisiei Europene, de a da aviz pozitiv primei cereri de plată din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), pe care România a depus-o la 31 mai, confirmă disponibilizarea sumei de 2,6 miliarde de euro pentru economia românească. Este rezultatul efortului coordonat la nivel guvernamental, concretizat în îndeplinirea țintelor și jaloanelor asumate de Guvern pentru ultimul trimestru al anului trecut și transpuse în reforme demarate în mai multe domenii”, a declarat Nicolae Ciucă.

„Valorificăm resursele de care România beneficiază prin PNRR și pregătim pentru această toamnă transmiterea celei de a doua cereri de plată, fundamentată pe realizarea a ceea ce ne-am asumat că facem în primele două trimestre ale acestui an, mai exact îndeplinirea a 51 de noi jaloane / ținte”, a mai precizat premierul României.

Nicolae Ciucă a anunţat şi care este destinaților banilor veniţi de la UE:

„Monitorizăm cu atenție tot ce ne-am asumat la nivel guvernamental prin acest mecanism european de finanțare pentru ca România să beneficieze de aproape 30 de miliarde de euro. Am semnat deja contracte de finanțare pentru construcția de creșe, renovarea unor obiective sociale importante sau construcția altora noi, performante energetic, pentru realizarea de locuințe destinate tinerilor specialiști din sănătate și învățământ, pentru mobilitate urbană verde și dezvoltarea durabilă a localităților. Autostrada Moldova, proiect așteptat de mulți ani, are perspective certe de finanțare din PNRR după ce contractul a fost, de asemenea, semnat”.

„Împreună cu resursele alocate prin Politica de Coeziune și prin exercițiile bugetare multianule, fondurile alocate României de Uniunea Europeană reprezintă o resursă cheie pentru dezvoltarea pe termen scurt, mediu şi lung a economiei şi societăţii româneşti”, a încheiat Nicolae Ciucă.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-09-15

In legatura cu acest articol...

Comisia Europeană a APROBAT prima plată din PNRR

Se pregătește plafonarea preţului lemnului utilizat pentru încălzire

Românii şi bulgarii, cei mai expuși riscului de SĂRĂCIE dintre toți europenii




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE