2022-01-29 00:36

Ce soluție are Dacian Cioloș pentru problema FACTURILOR din energie

 |  23:19
Ce soluție are Dacian Cioloș pentru problema FACTURILOR din energie

Liderul USR, Dacian Cioloș ar merge pe varianta reducerii TVA pentru soluționarea crizei facturilor la energie, dar și a eliminării certificatului verde.

"Există o soluţie pe care noi, USR, am propus-o încă de atunci, din toamnă: măsuri care să aibă un impact direct în reducerea preţului pe care îl plătesc consumatorii, şi anume reducerea TVA. Noi am propus atunci de la 19 la 5%, pe o perioadă determinată şi, la fel, eliminarea plăţii acelui certificat de emisii de carbon, certificatul verde, care şi el apare acum în facturi. Astfel de măsuri sunt foarte clare, e foarte clar cum pot fi ele să fie aplicate, au un impact direct şi imediat asupra preţului pe care-l plăteşte consumatorul final, pe când măsurile care au fost adoptate atunci sunt complicate, nu a fost clar încă de atunci cum vor fi ele aplicate, care sunt regulile şi iată că în momentul de faţă suntem în situaţia în care autoritatea a luat nişte decizii, dar nu pare să aibă pârghiile de a controla şi de a urmări felul în care aceste măsuri sunt implementate", a afirmat Dacian Cioloş, la un post TV.

El a spus că cetăţeanul trăieşte nişte drame din cauza creşterii preţurilor şi că s-a aşteptat prea mult timp pentru a fi luate măsuri cu impact direct asupra preţurilor, fiind preferate măsuri complicate şi ineficiente.

"Noi ştim că preţurile cresc şi că cetăţeanul, consumatorul final, trăieşte nişte drame, deja de câteva luni de zile. Deci, nu ştiu de ce a trebuit să aşteptăm atâtea luni de zile, ca să vedem cum pică drobul de sare, şi anume că acele măsuri nu se traduc în preţuri, când puteam de la început, din toamnă, să luăm acele măsuri pe care USR le-a susţinut şi văd că acum şi domnul Ciolacu vorbeşte de reducerea TVA şi premierul. Dar dacă noi le adoptam de atunci şi nu era mândria aceea: \"nu, măsurile PSD-ului sunt bune, lăsaţi-le pe celelalte\", ca să revenim acum la două luni, trei luni, să ne dăm seama că, de fapt, ce a fost adoptat atunci a fost şi complicat şi lipsit de claritate şi, iată, şi ineficient pentru cetăţenii care plătesc preţuri mari", a mai arătat liderul USR. 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-01-12

In legatura cu acest articol...

Marcel Ciolacu ar duce problema energiei în CSAT: ”Trecem printr-o perioadă foarte complicată”

Ministrul Energiei amenință furnizorii cu CONTROALE și retragerea licenței

Schimb de REPLICI de la distanță între Ciolacu și Cîțu: ”Prioritatea noastră este ACUM”
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE