2024-04-25 08:06

Ce propunere are UDMR pentru funcția de Avocat al Poporului

 |  23:30
Ce propunere are UDMR pentru funcția de Avocat al Poporului

Vicepremierul Kelemen Hunor, președintele UDMR, a declarat că Fabian Gyula este candidatul coaliției de guvernare pentru funcția de Avocat al Poporului și că acest va avea majoritate la votul din plenul Parlamentului, care se va desfășura cel mai probabil lunea viitoare.

„Mâine va fi audierea candidatului la funcţia de Avocat al Poporului în Comisiile juridice reunite şi votul în plen se va da săptămâna viitoare la o altă şedinţă a plenului reunit. CNA la fel, săptămâna viitoare se va vota dacă mâine CNA îşi va alege preşedintele. (...) Este candidatul coaliţiei (Fabian Gyula) şi va avea majoritate în momentul în care se va vota. Luni va fi o şedinţă şi se va vota. Există o decizie în coaliţie legat de Radio, de CNA, de toate instituţiile. Nu le amestecăm", a Kelemen Hunor, după ședința de marți seară a coaliției, potrivit Agerpres.

Președintele UDMR susține că USR nu a dorit această funcție la negocierile din coaliție: „Vreţi voi Avocatul Poporului? Luaţi-l! Nu au vrut. Mai mult nu pot să vă spun”.

Întrebat de ce USR nu a semnat candidatura lui Fabian Gyula, Kelemen Hunor a afirmat: „Ei au avut astăzi o discuţie în forul lor de conducere şi trebuie să îi întrebaţi pe liderii lor, nu pe mine. Eu nu am nicio treabă cu discuţiile lor interne. Ei nu au zis niciodată că doresc Avocatul Poporului”.

După ședința coaliției, președintele PNL a anunțat că plenul Parlamentului va fi convocat pentru vot cel mai probabil luni.

„Am hotărât în cadrul coaliției să demarăm procedura de numire a Avocatului Poporului. Mâine (miercuri, n.r.), la 09.30, vom convoca Birourile permanente reunite. A fost depusă o singură candidatură. Procedura presupune audierea în Comisiile juridice reunite, urmate de plen. Mâine vom convoca un plen dar, cel mai probabil, votul pe Avocatul Poporului - va fi necesar un vot și pe CNA, că aici trebuie să se întrunească plenul CNA să aleagă un președinte, care urmează să fie validat - cel mai probabil vom avea loc plenul pe Avocatul Poporului și pe CNA luni. Sunt chestiuni care sunt legate de mai mulți factori. Să lăsăm timp pentru audierea candidatului în Comisii. Nu suntem convinși nici că mâine se termină votul din CNA. Trebuie să facem o analiză cu privire al TVR și Radio”, a explicat Ludovic Orban.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-06-22



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE