2024-04-23 09:14

Ce pregătește PSD dacă este revocat Avocatul Poporului: ”Eu nu cred că s-a întâmplat aşa ceva vreodată!”

 |  22:58
Ce pregătește PSD dacă este revocat Avocatul Poporului: ”Eu nu cred că s-a întâmplat aşa ceva vreodată!”

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, avertizează că, în cazul în care coaliția guvernamentală „va forța” în Parlament schimbarea Avocatului Poporului, va sesiza Curtea Constituțională și se va adresa Comisiei Europene.

„PSD-ul când a fost în cel mai blamat moment... încearcă să ne depăşească de 100 de ori. Eu nu cred că s-a întâmplat aşa ceva vreodată. Au făcut numirile la TVR, la Radio, acum vor Avocatul Poporului. Să nu creadă că eu, mâine, după ce vor forţa schimbarea Avocatului Poporului, în afară de faptul că vom contesta la CCR, cum am făcut şi cu numirile de la Radio, TVR, nu voi vorbi cu comisarii europeni şi nu o să mă adresez Comisiei Europene că fac un atac frontal asupra statului de drept. PSD şi-a recâştigat credibilitatea în faţa Comisiei Europene şi vom continua aceste demersuri. Au schimbat şi CNA-ul astăzi”, a declarat Marcel Ciolacu, marți seară, la România TV.

 Rapoartele de activitate ale Avocatului Poporului și ale Consiliului Național al Audiovizualului (CNA) au fost respinse, marți, de Parlament.

Avocatul Poporului, Renate Weber a transmis, însă, marți, că respingerea de către Parlament a rapoartelor de activitate a instituției pentru anii 2018 – 2020 încalcă legea și prevederile Constituției.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-06-15



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE