2024-04-24 08:51

Ce-i răspunde Prefectul Capitalei lui Clotilde Armand în scandalul GUNOAIELOR din sectorul 1

 |  17:13
Ce-i răspunde Prefectul Capitalei lui Clotilde Armand în scandalul GUNOAIELOR din sectorul 1

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat vineri că reprezentanții Direcției de Sănătate Publică, Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor și Gărzii de Mediu vor analiza situația din Sectorul 1 al Capitalei și, în funcție de concluziile la care vor ajunge, se va decide dacă se impune instituirea stării de alertă în această zonă a Bucureștiului din cauza situației sanitare.

O solicitare în acest sens a venit din partea Primăriei Sectorului 1, în contextul în care, operatorul de salubritate, Romprest, a suspendat colectarea gunoiului pe fondul unui conflict mai vechi cu Primăria condusă de Clotilde Armand. Alin Soica spune că speră ca până la începutul săptămânii viitoare să aibă un răspuns din partea tuturor instituțiilor din zona sanitară și de mediu.

”Am luat legătura cu factorii de decizie pe partea sanitară și de mediu, am solicitat și DSP, și DSVSA, și Gărzii de Mediu să facă o analiză, să ne prezinte analiza respectivă și în funcțiile de constatările dumnealor, atunci putem să răspundem Sectorului 1 dacă este cazul sau nu să dăm curs unei astfel de solicitări”, a explicat Stoica.

Întrebat dacă, potrivit legii, această situație îndeplinește condițiile pentru declararea stării de alertă, prefectul a precizat: ”La momentul de față, nu pot spune dacă se încadrează sau nu. Trebuie să se identifice un risc real la adresa sănătății populației sau la funcționarea unor instituții. De aceea m-am și adresat autorităților sanitare și de mediu și dacă dumnealor vor constata că există un pericol real, atunci se întrunesc condițiile. (...)

Comitetul local poate să ia o astfel de măsură cu încuviințarea prefectului. Trebuie să fie un acord al instituției Prefectului pentru ca acea situație de urgență să fie luată. Decizia finală se ia în Comitetul local, cu acordul Instituției Prefectului”, a mai spus prefectul Capitalei.

Întrebat, de asemenea, dacă starea de alertă permite schimbarea operatorului de salubritate din Sectorul 1, Alin Stoica a răspuns: ”Nu, starea de alertă nu permite rezilierea de contracte comerciale. Starea de alertă permite înlăturarea pericolului care va fi identificat la adresa sănătății populației. Dacă pericolul este gunoiul acela care este pe stradă, va fi luată o măsură de îndepărtare a acelui gunoi, într-o formă sau alta. (...) Nu am intrat în discuțiile comerciale. Pe noi ne intersează starea de fapt și dacă există sau nu o amenințare la adresa sănătății populației. Nu putem să intervenim în relația dintre administrația locală și prestator. Asta trebuie rezolvată în instanță”.

Totodată, Alin Stoica a precizat că starea de alertă locală poate fi luată pentru cel mult 30 de zile.

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a anunțat că a solicitat Comitetului Local pentru Situații de Urgență să înainteze Prefecturii Municipiului București o adresă prin care să declare starea de alertă din cauza situației sanitare din sector.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-06-04

In legatura cu acest articol...

Avocatul lui Dan Tudorache: "Doamna Clotilde Armand ar fi trebuit să îşi dea DEMISIA"

Ana Birchall, răbufnire la adresa lui Nicușor Dan și Clotilde Armand: Chiar nu vă e rușine?

Clotilde Armand amenință: "Șeful PSD spune că am pierdut alegerile. Vin după voi și..."




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE