2022-01-23 02:33

Ce a discutat președintele Klaus Iohannis cu șeful de stat din Estonia

 |  18:47
Ce a discutat președintele Klaus Iohannis cu șeful de stat din Estonia

Preşedintele Klaus Iohannis se află o vizită de stat în Estonia. Acesta a discutat cu omologul eston, Kersti Kaljulaid, despre relațiile bilaterale, dar și despre cooperarea dintre cele două țări în cadrul UE.

„Această vizită are loc într-un moment cu totul special pentru România și Estonia, care beneficiază de un parteneriat exclent. 2021 e anul celebrării centenarului relațiilor bilaterale și a celor 30 de ani de la reluarea acestora. Dincolo de mometnul simbolic, vizita reprezintă o continuare a dialogului constant și deschis pe care l-am avut cu dna președinte.

În cadrul discuției de azi am subliniat interesul deosebit pentru intensificarea schimburilor comerciale și sectoriale. Am remarcat că, după problemele generate de pandemie, relațiile noastre economice cunosc, de la începtul acestui an, un reviriment îmbucurător.

România și Estonia împărtășesc viziuni și interese comune la nivelul EU, fapt ce facilitează cooperarea strânsă între noi în raport cu agenda europeană curentă și cu prioritățile Uniunii în perspectivă. După discuția de azi, am convinegrea că vom continua să susținem împreună importanța unei abordări unitare la nivelul UE.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-06-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE