2020-11-24 13:40

Cătălin Predoiu: Traficul de persoane şi crima organizată au ajuns la un nivel intolerabil; noi suntem aici să îi punem capăt

 |  12:00
Cătălin Predoiu: Traficul de persoane şi crima organizată au ajuns la un nivel intolerabil; noi suntem aici să îi punem capăt

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat vineri că traficul de persoane şi crima organizată au ajuns la un nivel intolerabil în ţara noastră, responsabilă pentru această situaţie fiind este fosta guvernare PSD, pe care o acuză că le-a permis interlopilor să își facă de cap.

"Suntem într-un moment în care lucrurile trebuie spuse pe nume şi acţionat în consecinţă. Traficul de persoane şi crima organizată au ajuns la un nivel intolerabil în ţara noastră şi noi suntem aici pentru a pune capăt acestui fenomen. Aşa cum constată şi raportul Departamentului de Stat (al SUA, n.r.), anul trecut, traficul de persoane s-a intensificat, formele în care s-a desfăşurat s-au diversificat, şi aceasta s-a datorat şi unei anumite impunităţi, pe care crima organizată a simţit-o, a speculat-o, valorificat-o. Cu alte cuvinte, această situaţie are un responsabil - este fostul guvern PSD. Dacă lucrurile au ajuns în acest punct intolerabil, este că cei care au condus la vremea respectivă Ministerul de Interne - Carmen Dan, Camera Deputaţilor - Liviu Dragnea, Ministerul Justiţiei - Florin Iordache, nu au luat măsuri la timp, s-au făcut că nu văd acest fenomen, au distrus legislaţia care întărea justiţia, au paralizat capacitatea de anchetă a parchetelor, au descurajat acţiunea poliţiştilor, au transmis un semnal clar interlopilor că îşi pot face de cap, voit sau involuntar este mai puţin important pentru cetăţeni", a spus Predoiu.

Declaraţia a fost făcută la finalul unei întâlniri de la sediul MAI, unde au mai participat ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Adrian Zuckerman, şi procurorul general Gabriela Scutea.

Reuniunea vine după publicarea ultimului raport al Departamentului de Stat al Statelor Unite ale Americi privind traficul de persoane, în care România este din nou criticată pentru lipsa de măsuri în combaterea acestui fenomen.

Cătălin Predoiu a menţionat că România trebuie să ia măsuri pentru a face uitat acest fenomen "urât" care este traficul de persoane, subliniind că siguranţa cetăţeanului a slăbit în guvernarea PSD.

"Nu este analiza Guvernului României, este o analiză independentă, obiectivă, făcută de un alt guvern, care are expertiză oriunde în lume. Dar nu era nevoie de acest Departament ca noi să cunoaştem situaţia. Ca simpli cetăţeni constatăm că siguranţa cetăţeanului a slăbit în guvernarea PSD. Intenţia noastră este să o consolidăm să o recuperăm şi să facem uitat acest fenomen urât care este traficul de persoane şi crima organizată (...) Este important să începem o educaţie în şcoli, să explicăm cum funcţionează acest flagel, să explicăm copiilor, adolescenţilor, pericolele care îi pândesc, să-i învăţăm să se ferească şi, sigur, să coopereze cu organele de aplicare a legii atunci când este cazul, ori de câte ori aceşti nemernici îi abordează şi îi tentează cu tot felul de lucruri astfel încât să le cadă în plasă", a afirmat Predoiu.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-06-26Parerea ta...

ANTIMAFIA
26 Iun 2020

pai haita ccr burdușită cu pensii speciale (pe care și le-au dat singuri și se judecă singuri pseudojudecatori ccr)a eliberat criminalii .iar corbu de la ccr a contestat interzicerea eliberării condiționate a criminalilor,violatorilor,tâlharilor.adica este avocată a ucigașilor de copii.Nu exista justiție în Romania.Singura tara din lume fără justiție.
LEGEA
26 Iun 2020

Laso mai usor . Cu verisoare de Plescoi
ADEVARAT
27 Iun 2020

Ai fost de 10 ori ministru . Ce ai facut pina acum ?
SORIN
27 Iun 2020

Da oare cine este cel care a redactat actualul Cod Penal care a redus pana la derizoriu pedepsele? Nu acest politician cu memorie scurta a redactat si s-a laudat cu asta , Codul de procedura penala care a complicat fantastic toate procedurile pe care trebuie sa le urmeze procurorii si judecatorii, modificat mai apoi deoarece se batea cap in cap cu multe legi pintre care si Constitutia? Un dezastru pentru Justitia din Romania acest "Pierdoiu" cum ii spun colegii de partid.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE