2020-11-27 11:01

Cătălin Predoiu, despre prioritățile Ministerului Justiției: Problema corupției este încă nerezolvată, dar trebuie combătut și traficul de persoane

 |  19:51
Cătălin Predoiu, despre prioritățile Ministerului Justiției: Problema corupției este încă nerezolvată, dar trebuie combătut și traficul de persoane

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, susține că problema combaterii corupției în România încă nu este rezolvată, dar pe lângă această luptă autoritățile din domeniu trebuie să se concentreze și pe traficul de persoane. Mesajul a fost transmis de ziua europeană a justiției sociale, sărbătorită pe 25 octombrie.

„E o bună ocazie să reafirmăm imperativul refacerii legilor justiției, a codurilor penale și a infrastructurii logistice a justiției, alături de acoperirea posturilor vacante din magistratură și personalul de specialitate.

Fără investiții permanente în sistemul judiciar, nu se pot obține rezultate, așa cum fără investiții în economie, nu se poate obține creștere economică.

În următorii ani, alături de prioritatea combaterii corupției, problemă încă nerezolvată, se profilează cu prioritate combaterea crimei organizate și a traficului de persoane, inclusiv de minori, prin anchete solide și sentințe severe în toate dosarele în care există probe.

Crima organizată și traficul de persoane sunt incompatibile cu statutul României de țară membră a UE și NATO.

Mulțumesc tuturor celor care slujesc justiția, pentru eforturile lor de a contribui la un serviciu public aflat în slujba cetățenilor și companiilor.”


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-10-25Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE