2021-07-26 21:48

Bogdan Oprea: Acordul stand-by cu FMI este și rămâne valabil

 |  09:24
Bogdan Oprea: Acordul stand-by cu FMI este și rămâne valabil

Purtătorul de cuvânt al Președinției, Bogdan Oprea, a precizat luni seară că acordul cu FMI rămâne valabil, chiar dacă președintele Băsescu a anunțat că nu va aproba memorandumul.

Bogdan Oprea, purtătorul de cuvânt al președintelui Băsescu, a anunțat că acordul stand-by cu Fondul Monetar Internațional (FMI) este și rămâne valabil. Precizările au fost făcute într-un un comunicat semnat de Bogdan Oprea, transmis luni de Administrația Prezidențială. Potrivit lui Oprea, Victor Ponta a făcut o „afirmație incorectă” ce demonstrează că nu cunoaște modul în care funcționează acordul cu FMI.

„Prim-ministrul Guvernului României, domnul Victor-Viorel Ponta, a făcut o afirmaţie incorectă din care rezultă că nu cunoaşte modul în care funcţionează acordul dintre România şi Fondul Monetar Internaţional. Pentru ca românii să fie corect informaţi trebuie spus că Acordul stand-by 2013 - 2015 este şi rămâne valabil. Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, a cerut doar renegocierea unei singure clauze din ultima scrisoare de intenţie”, a afirmat purtătorul de cuvânt al președintelui.

Oprea a adăugat că scrisoarea de intenție reprezintă o evaluare de parcurs, realizată periodic la fiecare trei luni, „a modului în care Guvernul a îndeplinit condiţionalităţile din acord şi prin care statul român, atunci când este cazul, îşi asumă noi angajamente menite să ducă la îndeplinire principiile de bază prevăzute în acordul deja semnat”. El a reamintit că președintele Băsescu s-a opus accizei de 7 eurocenți pentru că „ar afecta, în mod deosebit, populația săracă, întreprinderile mici și transportatorii”, raportează Mediafax.

Victor Ponta a afirmat luni, după declarația de presă a președintelui Băsescu, că „nu mai aveam practic acord cu FMI și CE”.

Radu Sârbu, liderul grupului din Senat al PSD, a spus despre președintele Băsescu că anunțul pe care l-a făcut demonstrează că „e iresponsabil, se apropie de demenţă şi lucru ăsta nu e bun.”


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2013-12-03Parerea ta...

SOBOLANU
03 Dec 2013

bai oprea dupa ce ai slujit o cu sarg pe editata udrea amanta matrafoxatului acum bei cu el la cotroceni ca de altceva nu esti bun
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE