2024-04-20 14:12

UPDATE. Birourile Permanente ale celor două Camere, convocate sâmbătă pentru a lua act de depunerea moţiunii de cenzură USR PLUS-AUR a fost AMÂNATĂ din lipsă de cvorum

 |  10:09
UPDATE. Birourile Permanente ale celor două Camere, convocate sâmbătă pentru a lua act de depunerea moţiunii de cenzură USR PLUS-AUR a fost AMÂNATĂ din lipsă de cvorum

Birourile Permanente ale celor două Camere au fost convocate sâmbătă, la ora 11.00, pentru a lua act de depunerea moţiunii de cenzură USR PLUS-AUR.

UPDATE 11.34. Şedinţa Birourilor Permanente ale celor două Camere, convocată sîmbătă, la ora 11:00, pentru a lua act de depunerea moţiunii de cenzură USR PLUS-AUR şi a stabili calendarul dezbaterii acesteia, a fost amânată pentru a doua oară din lipsă de cvorum. O nouă şedinţă este programată pentru luni, la 12:00. Au absentat parlamentari din PNL, PSD şi UDMR.

"Mâine la ora 11:00 va avea loc o nouă convocare a Birourilor Permanente Reunite pentru a decide calendarul de vot al moţiunii de cenzură împotriva lui Cîţu. Şedinţa din seara asta tocmai s-a încheiat fără cvorum - PNL şi PSD au jucat la offsaid", a afirmat vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Cristina Prună, vineri seară, într-o postare pe Facebook.

Co-preşedintele USR PLUS Dan Barna a anunţat vineri seară că a fost depusă moţiunea de cenzură, despre care a afirmat că este calea parlamentară pentru ca în cel mai scurt timp să avem un nou premier şi coaliţia să meargă mai departe. "În măsura în care moţiunea nu va trece, Cabinetul Cîţu merge mai departe, iar noi mergem în opoziţie", a afirmat el. "Fiţi de partea românilor, nu de partea infractorilor, a politrucilor şi a „băieţilor deştepţi”! Votaţi pentru demiterea guvernului Cîţu!", este îndemnul adresat în textul moţiunii parlamentarilor.

Conform Regulamentului activităţilor comune ale Senatului şi Camerei Deputaţilor, moţiunea de cenzură iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul total al deputaţilor şi senatorilor se prezintă birourilor permanente şi se comunică Guvernului de către preşedintele Camerei Deputaţilor, în ziua în care aceasta a fost depusă. Moţiunea de cenzură se prezintă în şedinţa comună a celor două Camere în cel mult 5 zile de la data depunerii.

Dezbaterea moţiunii de cenzură are loc după 3 zile de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere, scrie News.ro. Data şi locul şedinţei comune, împreună cu invitaţia de participare, se comunică Guvernului de către preşedintele Camerei Deputaţilor, cu 24 de ore înainte ca aceasta să aibă loc.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-09-04



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE