2023-10-04 20:06

Autoritățile iau în calcul să INTERZICĂ aplicația Tik Tok în instituțiile din România

 |  22:06
Autoritățile iau în calcul să INTERZICĂ aplicația Tik Tok în instituțiile din România

Premierul Nicolae Ciucă a declarat joi, la Târgu Mureş, că problema interzicerii TikTok pentru instituţiile din România trebuie să constituie "un subiect serios de analiză", cu atât mai mult cu cât prin acest canal sunt livrate o serie de mesaje de dezinformare şi propagandă.

"O astfel de decizie trebuie să se bazeze pe datele furnizate de către specialişti şi analiza de reţea, precum şi consecinţele unei astfel de decizii trebuie analizate foarte bine şi, în momentul în care ne-am clarificat, nu văd niciun fel de problemă să ne aliniem la comportamentul Comisiei Europene şi celorlalte ţări (...) Într-adevăr, prin acest canal sunt livrate o serie întreagă de elemente, de mesaje care nu întotdeauna au conţinutul pe care ni-l dorim. Ba mai mult decât atât, s-a ajuns acolo încât astfel de canale sunt folosite inclusiv pentru dezinformare şi propagandă, ceea ce trebuie să constituie, într-adevăr, un subiect serios de analiză", a declarat Nicolae Ciucă în cadrul unei conferinţe de presă, susţinută împreună cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, la finalul unei vizite de lucru efectuate în judeţ.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a menţionat că, în această problemă, autorităţile statului român vor împărtăşi poziţia Comisiei Europene, care a decis să suspende utilizarea aplicaţiei pe dispozitivele de serviciu, pentru a spori securitatea cibernetică la nivelul instituţiei.

"Am înţeles că dl. ministru Burduja, de la Digitalizare, a lămurit anumite aspecte (...) Cred că numai Senatul are TikTok în România, în rest, n-am auzit altă instituţie să aibă TikTok. Cred că, totuşi, ne gândim foarte mult, ca părinţi, cât de mult sunt afectaţi copiii de acest fenomen. Sunt ferm convins că în perioada următoare o să avem o discuţie serioasă şi vom avea aceeaşi abordare ca întreaga Uniune Europeană", a declarat Marcel Ciolacu, conform Agerpres.

Acesta a subliniat, totodată, că spre deosebire de Facebook, pe TikTok "nu există niciun fel de reguli". 

De asemenea, ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Sebastian Burduja, a declarat, miercuri, referitor la decizia Comisiei Europene de interzicere a TikTok pe toate dispozitivele electronice de serviciu ale personalului său, că aplicarea unei astfel de prevederi în România este analizată în aceste zile, împreună cu toate instituţiile implicate.

"Este un lucru pe care îl evaluăm în aceste zile cu toate instituţiile implicate, e un lucru foarte bun şi un exemplu foarte bun pe care ni-l daţi, pentru că, dacă nu am avea legea securităţii cibernetice, dacă ea nu va fi operaţionalizată, ne va fi foarte greu să intervenim în asemenea cazuri. Legea care a trecut ieri de Curtea Constituţională realmente creează pârghiile pentru ca statul român să intervină mult mai eficient în cazul unor asemenea pericole", a afirmat Burduja, la Palatul Victoria, întrebat în legătură cu decizia Comisiei Europene de a nu mai lăsa angajaţii să folosească aplicaţia TikTok şi ce înseamnă acest lucru pentru România.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-03-02

In legatura cu acest articol...

MAE: Un român dispărut, posibilă VICTIMĂ a tragediei de pe calea ferată din Grecia

Premierul Ciucă, anunț de ultimă oră. Ce se întâmplă pe canalul Bâstroe

După FACEBOOK și TIK-TOK, Arhiepiscopia Tomisului și-a făcut cont şi pe INSTAGRAM

LOTO joi, 2 martie 2023. Numerele câștigătoare la Loto 6/49, Noroc, Joker, Noroc Plus, Loto 5/40 și Super Noroc

LOVITURĂ pentru posesorii de mașini electrice TESLA din România
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE