2024-04-19 17:46

UPDATE. Aproximativ 5.000 de persoane așteptate pe 25 septembrie la Congresul PNL de la Romexpo. Cîțu: “Vom cere părerea CNSU”

 |  12:26
UPDATE. Aproximativ 5.000 de persoane așteptate pe 25 septembrie la Congresul PNL de la Romexpo. Cîțu: “Vom cere părerea CNSU”

Prim-ministrul Florin Cîţu a declarat că pe 25 septembrie, la Congresul PNL care se va desfăşura la Romexpo, vor participa aproximativ 5.000 de persoane, în ciuda în contexul restricţiilor impuse din cauza pandemiei de Covid. Pentru asta, organizatorii vor cere punctul de vedere al CNSU.

UPDATE 15.02. „O să vedem care vor fi condiţiile sanitare, adică ce se va impune. Astăzi, pentru că avem 2,33 la mie, condiţiile de respectare a unui astfel de eveniment înseamnă 2500 de persoane maxim în interior, care au dovada vaccinării, testului PCR negativ sau a trecerii prin boală. Sau peste 2500 de persoane doar dacă toate persoanele sunt vaccinate şi au trecut 10 zile de la schema completă de vaccinare”, a declarat subprefectul Capitalei, Florela Antonela Ghiţă.

"Organizatorii congresului vor cere opinia celor de la CNSU. Vom vedea care este opinia lor, pentru astfel de activităţi. (...) Nu luăm în calcul altă variantă în acest moment", a spus Cîțu, care adăugat că a doua zi după Congres, va fi convocat Consiliul Naţional, pentru stabilirea biroului executive: "A fost cererea mea expresă, în BPN-ul trecut, ca foştii preşedinţi, chiar dacă au fost interimari - deşi s-au opus unii - să facă parte din BEx, cu drept de vot. Dar să fie membri PNL".

„Am mai luat o decizie, pe care o luasem, numai că am formalizat-o deja sub formă de decizie a Biroului Politic Naţional, şi anume aceea ca toate persoanele care vin la Congres să fie vaccinate sau să aibă un test valid. Conform prevederilor legate de certificatul verde, pe analiza delegaţilor, avem o pondere foarte mare de delegaţi, de peste 80%, care sunt vaccinaţi. Pentru toţi ceilalţi este obligatorie realizarea fie a unui test de tip Real Time PCR, fie a unui test antigen, în termenele prevăzute. Nu se intră decât respectând prevederile aferente certificatului verde”, a declarat și Ludovic Orban, după Biroul Politic Naţional PNL.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-09-18

In legatura cu acest articol...

BPN al PNL a adoptat rezoluția propusă de Orban prin care respinge „orice formă de colaborare cu PSD”

Consiliul Naţional al PNL se reunește sâmbătă pentru a aproba modificarea Statutului




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE