2024-04-24 09:40

Anunț oficial: Cine e propunerea coaliției pentru funcția de PREMIER

 |  20:11
Anunț oficial: Cine e propunerea coaliției pentru funcția de PREMIER

Liderii partidelor de centru-dreapta care își doresc să formeze viitorul Guvern au ajuns la un acord comun după ore întregi de negociere. Florin Cîțu este propunerea PNL, USR-PLUS și UDMR pentru funcția de premier.

"Așa cum ne-am angajat imediat după ce românii și-au exercitat dreptul de vot să formăm o coaliție de centru-dreapta care să permită o guvernare performantă, astăzi cele trei formațiuni politice au ajuns la o înțelegere în ceea ce privește constituirea guvernului, structura guvernului și, de asemenea, pozițiile care vor fi ocupate de cele trei formațiuni.

În ceea ce privește funcțiile cele mai importante în stat, Florin Cîțu este candidatul la funcția de prim-ministru, susținut de UDMR, USR-PLUS și PNL. În ceea ce privește cele două poziții de președinte de la Parlament, președintele Senatului va aparține unui candidat de la USR-PLUS, președintele Camerei Deputaților, unui candidat din partea PNL", a spus Ludovic Orban, la Vila Lac.

"În ceea ce privește guvernul, în afară de premier, am decis portofoliile care urmează să fie ocupate de cei care vor forma guvernul. Este vorba de doi vicepremieri. De asemenea, guvernul va avea 18 ministere. Din acestea, 9 vor fi conduse de reprezentanți ai PNL, 6 vor fi conduse de reprezentanți ai USR-PLUS și 3 vor fi conduse de reprezentanți ai UDMR", a mai spus Ludovic Orban.

Dan Barna: Am găsit cea mai bună soluție

"Ziua de astăzi s-a dovedit a fi un pas important spre o coaliție stabilă și spre o coaliție care să-și asume guvernarea în această perioadă complicată pentru România. Au fost discuții de azi dimineață de la ora 9.00. Am găsit, spunem noi, cea mai bună soluție pentru a avea o majoritate parlamentară și un guvern care să aibă și competența și echilibrul și forța de reprezentare a celor trei forțe. Portofoliile asumate de USR-PLUS sunt Ministerul Justiției, Ministerul Transporturilor, Ministerul Sănătății, Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Ministerul Economiei", a spus, la rândul său, Dan Barna.

Dacian Cioloș: Justiția este la USR-PLUS, pentru că avem multe proiecte pentru acest domeniu

"Contrar a ceea ce probabil că au crezut mulți, că va fi o negociere dificilă, dură, cu certuri, iată că după o zi intensă de discuții am reușit astăzi să oferim o structură de guvern cu un premier convenit, o structură de guvern suplă, cu 18 ministere. (...) Justiția este la USR-PLUS pentru că avem mai multe proiecte în programul nostru de guvernare pe care vrem să le asumăm prin Ministerul Justiției. Dincolo de a repara ceea ce a stricat PSD și de a reda încredere justiției, vom merge înainte cu acest minister", a adăugat Dacian Cioloș.

Kelemen Hunor: Ne-am asumat să participăm la formarea majorității parlamentare

"Sunt convins că în următorii ani vom reuși să asigurăm atât investițiile necesare pentru a crește economia, vom reuși să avem locuri de muncă în siguranță, vom reuși să investim în educație și în sănătate și, în aceste condiții, ne-am asumat să participăm la formarea majorității parlamentare și în exercitarea atribuțiilor din Executiv, vom asuma trei ministere: Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, un minister important pentru că avem nevoia de a dezvolta toate localitățile României în mod echilibrat, să reducem decalajele de dezvoltare și este o responsabilitate uriașă; Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (...) și Ministerul Sportului și Tineretului, care este un minister important, pentru că fără tineret nu există viitor", a spus Kelemen Hunor.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-12-18

In legatura cu acest articol...

Ex-ministrul Agriculturii, Petre Daea, confirmat cu Covid și internat la “Matei Balș”

Negocieri pentru noul Guvern: Cum își vor împărți ministerele PNL, USR-PLUS și UDMR

Marcel Ciolacu, scrisoare către Klaus Iohannis: ”Să fie român, să fie OM!”




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE