2020-10-21 19:36

ANI: Consilierul județean în Suceava Nistor Tătar, în conflict de interese

 |  11:10
ANI: Consilierul județean în Suceava Nistor Tătar, în conflict de interese

Agenția Națională de Integritate (ANI) a anunţat, vineri, într-un comunicat de presă, că a constatat încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie penală de către Nistor Tătar, consilier județean în Suceava.

ANI a precizat, într-un comunicat de presă, că în calitate de director general al SC Servicii Comunale SA (societate comercială la care acționar unic este Primăria Rădăuți), Nistor Tătar a semnat contractul individual de muncă prin care soția sa a fost angajată în funcția de inspector în cadrul acestei societăți comerciale.

Nistor Tătar a semnat ulterior și actele adiționale la contractul individual de muncă al soției sale, încheiate la datele de 5 martie 2003, 14 februarie 2005, 1 august 2008, 1 septembrie 2009, precum și fișa postului întocmită la data de 30 septembrie 2004 și, respectiv, fișa postului întocmită la data de 30 august 2011.

Potrivit ANI, Nistor Tătar a încălcat dispozițiile art. 301 din Codul Penal al României, conform cărora "Fapta funcționarului public care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obținut, direct sau indirect, un folos patrimonial (...) pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani și interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică".

ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți, în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea de către Nistor Tătar a infracțiunii de conflict de interese.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2015-05-14Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE