2024-04-23 18:19

Ambasadorul Ucrainei în România, convocat de URGENȚĂ după lucrările de dragare de pe Canalul Bâstroe

 |  10:54
Ambasadorul Ucrainei în România, convocat de URGENȚĂ după lucrările de dragare de pe Canalul Bâstroe

Ambasadorul Ucrainei în România a fost convocat la Ministerul de Externe ca urmare a anunţului Ministerului ucrainean al Infrastructurii privind adâncirea caii de navigaţie pe Canalul Bâstroe.

”Am discutat cu Ministerul de Externe, am discutat cu ministerul Transporturilor. Fiecare dintre ele au datoria ca înainte de a iniţia alte demersuri decât cele care au fost făcute publice, să verifice. Motiv pentru care Ministerul de Externe este coordonat cu Ministerul Mediului şi Ministerul Transporturilor, a iniţiat notele verbale către Ambasada Ucrainei la Bucureşti, a fost primit un răspuns în care se specifică faptul că au fost executate lucrări de întreţinere şi astăzi, la Ministerul de Externe, va fi prezent ambasadorul Ucrainei, prin care i se va solicita ca în perioada următoare să primească aprobare pentru verificarea lucrărilor. Este vorba de executarea unor lucări care au impact pe mediu, au impact asupra Deltei Dunării”, a spus luni Nicolae Ciucă.

”Daţi-ne voie să verificăm şi să confirmăm aceste date, niciuna dintre instituţiile la care am făcut vorbire nu poate să confirme aceste date. Până când nu ajungem pe canal să putem să verificăm şi să executăm măsurătorile de adâncime...de aceea am spus că domnul ambasadar astăzi va fi la Ministerul de Externe şi discuţia va fi pentru obţinerea aprobării ca mijloacele noastre tehnice să poată să meargă pe canal”, a mai anunţat premierul. 

Nicolae Ciucă a arătat că ”întreţinerea este pentru 3,5 metri, iar ce depăşeşte această adâncime înseamnă adâncirea canalului”.

Ministerul ucrainean al Infrastructurii anunţă că adâncimea Canalului Bâstroe a crescut de la 3,9 la 6,5 m, ”o mare oportunitate pentru capacitatea fluvială a Dunării”, deşi Ambasada Ucrainei la Bucureşti a susţinut că este vorba doar despre lucrări de întreţinere a căii navigabile. Ministrul infrastructurii a afirmat că a fost deschis canalului Bâstroe pentru navigaţie, a crescut potenţialul de transbordare al porturilor şi că vor continua lucrările de dragaj în partea ucraineană a Dunării.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-02-20



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE