2024-04-25 22:30

Alianța USR PLUS și-a anunțat Programul de guvernare – fără politică în școală și Internet pentru toți, printre propuneri

 |  10:09
Alianța USR PLUS și-a anunțat Programul de guvernare – fără politică în școală și Internet pentru toți, printre propuneri

Conducerile reunite ale USR şi PLUS au aprobat, sâmbătă, Programul de guvernare pe care Alianţa USR PLUS se angajează să-l pună în practică după alegerile parlamentare.

„Programul va fi prezentat public, în integralitate, după depunerea listelor de candidaţi USR PLUS”, anunţă Alianţa, care prezintă şase angajamente-cheie din cele  40 de ale programului.

Potrivit unui comunicat transmis de USR PLUS, acestea sunt: 

„ - Să nu mori cu dreptatea în mână. Vom repara tot ce a distrus PSD în materie de Justiţie, de la corectarea legilor Justiţiei şi desfiinţarea Secţiei Speciale la repornirea activităţii DNA, reincriminarea neglijenţei în serviciu şi revenirea la vechea definiţie a abuzului în serviciu. De asemenea, vom eficientiza şi transparentiza actul de justiţie prin măsuri precum informatizarea, transmiterea online a şedinţelor de judecată, achitarea simplificată a taxei judiciare de timbru, restructurarea circumscripţiilor judecătoriilor, suplimentarea numărului de judecători din sistemul judiciar.

- Fără politică în şcoală. Desfiinţăm, treptat, inspectoratele şcolare şi organizăm concursuri pentru directorii de şcoli, astfel încât să avem manageri performanţi la conducerea unităţilor de învăţământ.

- Creăm un Fond Naţional de Modernizare a Infrastructurii din Sănătate. Este vorba de un program de 1 miliard de euro pentru următorii patru ani, prin care să fie finanţată renovarea sau reconstrucţia de spitale.

- Împădurim România şi creăm DNA-ul Pădurilor. Simultan cu organizarea unui Parchet dedicat infracţiunilor de mediu, vrem să atragem fonduri europene, private şi bugetare pentru atingerea unui ritm de împădurire anual care să permită ca, până în 2050, să acoperim cu păduri aproximativ 40% din suprafaţa terestră a României.

- Bani europeni în industrii ale viitorului. Vrem să dezvoltăm România prin investiţii în tehnologii verzi şi energie curată, digital & industrie 4.0, prelucrare cu valoare adăugată înaltă şi inovare, ecoturism, industrii creative.

- Internet pentru toţi. Oricine, oriunde, să aibă acces la internet de mare viteză pentru că aceasta este autostrada viitorului”.

Cu ocazia anunțării principalelor punct ale programului de guvernare USR PLUS, copreşedintele Alianţei şi propunerea de prim-ministru a USR PLUS, Dacian Cioloș, a declarat:

„Programul de guvernare propus de USR PLUS va aduce o schimbare radicală a modului de a guverna în România. Avem nevoie de un stat eficient, care să acţioneze curat, profesionist, în interesul cetăţeanului, ca partener al mediului de afaceri şi al societăţii civile. În anii următori, cetăţenii şi mediul antreprenorial au nevoie de stabilitate şi predictibilitate, iar statul român are nevoie de reformă şi de modernizare pentru a se scutura de tarele incompetenţei, corupţiei, ineficienţei, de moştenirea lăsată de politicieni care l-au politizat pentru a-l captura. (...) Revoluţia Bunei Guvernări pe care o propunem înseamnă, de fapt, revenirea la o guvernare a bunului-simţ“.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-10-18



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE