2024-04-20 06:00

Alexandru Rafila: ”Vi se pare normal ca doar România să țină școlile închise?”

 |  23:38
Alexandru Rafila: ”Vi se pare normal ca doar România să țină școlile închise?”

Profesorul ALexandru Rafila se declară îngrijorat de poziția Ministerului Educației de a nu deschide școlile și spune că sănătatea mintală a copiilor ar trebui să fie pe primul loc.

” Sunt îngrijorat de poziția Ministerului Sănătății, care spunea că nu se pot deschide școlile pe data de 8 februarie, în condițiile în care astăzi de exemplu, avem doar 2.000 de cazuri și 7.000 de teste efectuat.

Practic, România stă poate cel mai bine în Uniunea Europeană în ceea ce privește această transmitere a bolii, și ia o măsura pe care nu o ia nicio altă țară, anume închiderea școlilor. Dorim deschiderea școlilor, dar se pare că există câteva persoane care nu doresc deschiderea școlilor, pentru a nu avea complicații.

Cunosc studiul la care faceți referire: După o închidere în primăvară, școlile au fost redeschise, părinții erau chiar sancționați dacă nu-și trimiteau copiii la școală. Elveția a ținut școlile deschise chiar și atunci când situația era gravă. Sănătatea mintală este pe primul loc ca interes pentru OMS, atunci când discutăm despre copii, și trebuie să ne asumăm riscuri, să găsim metode, dar școlile trebuie să funcționeze. Vi se pare normal ca România să ofere unicul exemplu din UE de închidere timp de 1 an și jumătate a școlilor? Nu s-a mai întâmplat nicăieri asta. Trebuie să încurajăm campania de vaccinare și să creștem la o capacitate de vaccinare de cel puțin 50.000 de doze pe zi, și mă refer la cele de la Pfizer și Moderna, și dacă se va autoriza, cel de la AstraZeneca. 50.000 este o țintă minimală.” a declarat Alexandru Rafila pentru AlephNews.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-01-11

In legatura cu acest articol...

Polonia: școlile primare SE REDESCHID parţial din 18 ianuarie

Anunț de la Ministerul Educației: Cum se vor desfășura EXAMENELE naționale în acest an

Biserica, tot mai IMPLICATĂ în campania de vaccinare. ÎPS Teodosie s-a răzgândit: ”Nu am fost informați”

Se propune reintroducerea TAXEI AUTO. Ce variante se iau în calcul

SONDAJ în educație: Câți profesori, elevi și părinți vor REDESCHIDEREA școlilor




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE