2021-10-25 14:05

Alexandru Rafila, atac la adresa lui Florin Cîțu: Campania de vaccinare a început să meargă prost de acum două luni

 |  11:00
Alexandru Rafila, atac la adresa lui Florin Cîțu: Campania de vaccinare a început să meargă prost de acum două luni

Profesorul Alexandru Rafila, deputat PSD, susține că premierul Florin Cîțu nu a înțeles cum funcționează o campanie de vaccinare și a anunțat obiective multe prea optimiste, care nu au putut fi realizate. Rafila susține că, ulterior, oficialii au făcut o serie de declarații prin care au descurajat vaccinarea.

„Campania de vaccinare a început să meargă prost de acum două luni. Acum două luni, prim-ministrul României a generat două angajamente că până la data de 1 iunie vor fi vaccinate 5 miloane de persoane. Suntem aproape la 1 august iar cele 5 milioane de persoane încă nu au fost vaccinate. Mai mult, până la 1 august era avansată cifra de 10 milioane de persoane vaccinate.

Este în mod evident o lipsă de înţelegere a modului în care merge campania de vaccinare. Imediat, la câteva săptămâni, au urmat declaraţii legate de faptul că nu are niciun fel de importanţă câte persoane se vaccinează şi important este să avem cazuri puţine.  Acum avem cazuri puţine, dar în toamnă vom avea mai multe. Eu cred că noi trebuie să fim consecvenţi, să recomandăm vaccinarea şi să explicăm vaccinarea că şi acesta este un lucru care trebuie explicat bine tuturor, indiferent de categoria socială sau mediul de provenienţă.

Pe de altă parte, mai ales că discutăm de o perioadă de concedii, în care vedeţi că se schimbă condiţiile de acces în România, pentru că ţările în care românii călătoresc şi din care revin sunt în scenariul verde, galben sau roşu, iar asta se schimbă când oamenii sunt în deplasare. Trebuie o informare mult mai explicită în ceea ce priveşte condiţiile românilor de plecare în străinătate, ea lipseşte în totalitate. Sunt pur şi simplu nişte hotărâri ale Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă care nu sunt explicate.

Sunt familii cu copii care fac vacanţă în Grecia atunci când Grecia e în scenariul galben, cum este în aceste zile, testarea se poate face pentru copii şi la întoarcere. În scenariul roşu acest lucru nu e posibil, iar copilul ar trebui să intre în carantină. Aceste lucruri care nu sunt explicate creează confuzie, tensiune, nemulţumire şi cred că lucrul acesta a fost dovedit cu prisosinţă în ultimele luni, iar rezultatul campaniei de vaccinare, care este un insucces evident, se datorează acestui tip de abordare", a explicat pentru News.ro Profesorul Alexandru Rafila.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-07-27Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE