2024-04-26 00:06

Aceeași întâlnire, DOUĂ variante! Ce au discutat premierul Cîțu și Marcel Ciolacu: ”S-a vorbit cam de sus”

 |  17:12
Aceeași întâlnire, DOUĂ variante! Ce au discutat premierul Cîțu și Marcel Ciolacu: ”S-a vorbit cam de sus”

Premierul Florin Cîțu s-a întâlnit la Palatul Victoria cu liderul PSD, Marcel Ciolacu, însoțit de Florin Jianu și Dumitru Costin. Discuțiile s-au axat pe PNRR, reformele propuse către Comisia Europeană.

La finalul întâlnirii, opiniile despre discuții au fost diferite, ba chiar în contradictoriu:

”A fost un pic superficiala, mai de sus, s-a finalizat cu o promisiune. Eu raman acelasi Marcel Ciolacu de bună credință. Noi venim să îl ajutăm pe Cîțu” a declarat Marcel Ciolacu.

Liderul PSD a venit și cu detalii:

”Am sperat să avem o discuție mai aplicată. Nu am avut plăcerea din partea Guvernului României de a avea acces, alături de partenerii sociali, la PNRR. Au fost prezentate niște principii și cam care este viziunea. Avem, până acum, o promisiune că ni se va trimite acest plan ca să putem discuta cu toții, și cu specialiștii, și să vedem cum găsim niște mecanisme clare și transparente de absorbție a acestor bani. Nu am avut detaliile reformelor, aveam și noi niște propuneri.

Din punctul nostru de vedere, în continuare, PNRR nu are o coerență și o viziune clară a anilor pe care îi trăim în acest moment. Nu cunoaștem concret de granturi vor mergecătre IMM-uri, către sindicate care sunt reformele, detalii despre zona de pensii. Este recomandarea Comisie de a avea acces la aceste informații.

Sperăm să deblocăm acest lucru și să stabilim împreună un calendar de prezentare a PNRR în Parlamentul României”, a spus Marcel Ciolacu.

După ce delegația invitată a părăsit Palatul Victoria, premierul Florin Cîțu a prezentat și el viziunea sa asupra întâlnirii:

”Am făcut ce am promis, am prezentat PNRR, apreciat de Comisia Europeana, sunt reforme aprobate in Coaliție care are in spate voturile romanilor. 

Nu vreau sa comentez despre capacitatea lor de intelegere, am prezentat toate capitolele, am intrat si in detalii, am vorbit despre reforme, despre ordonante, lucrurile au fost aplicate, mai mult de atat…

Eu am avut deschiderea, e prima oara in Romania, raman deschis sa prezint, totul sa fiu transparent, ma astept ca cei cu care discutam sa fie transparenti, sa duca mesajul corect, nu sa distorsioneze” a transmis, vizibil supărat, premierul Cîțu.

 

Sursa: Playtech.ro


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-05-21



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE