2022-08-15 22:52

Peter Imre A MURIT! Afaceristul a avut o viață de film: "La 19 ani mi s-a spus că voi muri"

 |  10:43
Peter Imre A MURIT! Afaceristul a avut o viață de film: "La 19 ani mi s-a spus că voi muri"

Peter Imre a decedat, vineri seara, la vârsta de 60 de ani, într-o clinică din Bucureşti. Omul de afaceri a avut o viață de film, căci la doar 19 de ani a fost diagnosticat cu o afecțiune extrem de gravă: cancer.

Peter Imre a fost directorul Corporate Phillips Morris România şi Bulgaria, funcţie în care a lucrat până în 2009. În 2010 a fost numit director general la Adevărul Holding.

Peter Imre a fost unul dintre cei mai bogați oameni de afaceri din România, cunoscut pasionat de mașini și o prezență mondenă.

Afaceristul a luat viața în piept și a făcut mari sacrificiii pentru a ajunge unul dintre cei mai cunoscuți și căutați manageri. Nu a ratat nicio treaptă a progresului profesional și a început să-și câștige pâinea ca tractorist. Părinții săi au fost medici, însă el a vrut să urmeze cursurile unei alte universități. Apoi, a plecat la Budapesta, unde a lucrat ca șofer pentru o companie de închiriat autoturisme.

„Provin dintr-o familie de doctori, iar eu am dat la Agronomie pentru că acolo era cel mai puțin de învățat. Știți cum era cu armata atunci, așa că a trebuit să dau la o facultate. În plus, apăruse criza alimentelor și a fost ceva bătălie la admitere, unde am fost 14 pe loc. Nu mi-a plăcut și am renunțat, deși am făcut eforturi să învăț, pentru că eu sunt un perfecționist. M-am dus chiar la țară, am lucrat ca tractorist. Nu mi-a plăcut deloc.

Pe 20 noiembrie 1987 l-am cunoscut pe reprezentantul Philip Morris și de-atunci am lucrat în această companie. Am colaborat cu Formula 1 și i-am întâlnit pe cei mai mari piloți ai lumii. Și acum sunt pasionat de această competiție automobilistică.”, declara Peter Imre pentru EVZ, în anul 2007.

Născut în Zalău Sălaj, a scris frecvent in Ziarul Financiar și a fost director de afaceri corporative pentru Philip Morris în Romania.

A fost căsătorit cu Marina Meleşcanu, fiica fostului ministru Teodor Meleșcanu. A mai avut o relație anterioară cu vedeta tv Corina Dănilă.

Peter Imre a câștigat o bătălie cu cancerul, la 19 ani

Viața să privată ascundea și o serie de drame.

Peter Imre a povestit că a fost diagnosticat cu cancer în 1981, pe când era foarte tânăr. A fost operat și apoi a urmat o schemă de tratament alături de alte 42 de persoane. Imre a mărturisit că a fost singurul care a supraviețuit.

„Am stat un an internat și am avut certitudinea că mă voi vindeca. Am făcut chimioterapie, a fost un moment greu pentru că, în urmă cu un sfert de secol, oncologia nu era așa de dezvoltată, iar oamenii mureau lângă mine precum muștele. Da, sunt un om foarte credincios”, a mai dezvăluit fostul director Adevărul Holding, la momentul respectiv.

Peter Imre a fost căsătorit cu Marina Meleșcanu

Marina Meleșcanu este femeia cu care Peter Imre a trăit o frumoasă poveste de iubire.

La 19 ani a fost diagnosticat cu cancer, iar fata pe care o iubea rămăsese gravidă.

„A devenit mama copilului meu înainte să ne căsătorim. Tocmai fusesem diagnosticat cu o boală incurabilă, cancer, și mi se spusese că nu pot să am copii. Și chiar atunci femeia aceasta mi-a spus că voi fi tată! Dumnezeu știe ce face și trebuie lăsat să facă ceea ce trebuie. Sigur că, de atunci, medicina a evoluat, boală nu a mai fost ceea ce părea să fie, dar atunci, părinții mei au rugat-o pe Lacrima să lase copilul, cu atât mai mult cu cât eu aveam doar 19 ani și mi se spunea că voi muri în câțiva ani”, a povestit Peter Imre publicației Tango.

Peter Imre îl considera pe fiul sau prietenul său cel mai bun, așa cum a dezvăluit într-un interviu de acum mai mulți ani.

„De la 8 ani suntem împreună, ne facem toate vacanțele împreună. E o relație senzațională. Dintre toate relațiile din lumea aceasta, pe cea mai bună o am cu fiul meu. Dar e și cea mai tensionată. Copilul nostru e cu mine, la București, e prietenul meu”, mai spunea Peter Imre în anul 2007, într-un interviu acordat Revista Tango.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-07-02Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE