2021-08-01 10:57

O nouă modă printre vedete: Cura cu clorofilă

 |  12:01
O nouă modă printre vedete:  Cura cu clorofilă

Cura cu clorofilă este cea mai nouă tendinţă printre vedete în ceea ce priveşte stilul de viaţă sănătos. Deşi nu este un concept nou, multe vedete au adoptat această cură, pentru varietatea de beneficii pe care le aduce stării sănătate generale.

Top-modelele Rosie Huntington-Whiteley şi Elle Macpherson sunt doar două dintre vedetele care au recurs la această metodă, informează dailymail.co.uk.

Clorofila este un pigment care dă plantelor culoarea verde, esenţial în procesul de fotosinteză, pentru că prin intermediul acesteia are loc transformarea energiei luminoase în energie.

Adepţii acestei diete spun că clorofila ajută la creşterea calităţii şi cantităţii de celule roşii în sânge, oferind energie organismului, şi pentru că îmbunătăţeşte sistemul de transport al oxigenului în corp. Are o structură moleculară similară hemoglobinei - substanţa care dă sângelui culoarea roşie şi care este responsabilă cu transportul oxigenului în organism.

De asemenea, clorofila este un puternic antioxidant, care poate proteja ficatul, fiind antiseptică şi antiinflamatoare, şi poate regla activitatea intestinală şi digestivă.

Clorofila este, totodată, o sursă eficientă de magneziu, vitamine K, C, acid folic, fier, calciu şi proteine, relatează Mediafax.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2013-08-17Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE