2020-11-26 09:25

„Nu ştiu dacă cei care mă urmăresc vor să ştie dacă sunt un bărbat romantic”. Mărturisirile unui prezentator TV discret

 |  18:19
„Nu ştiu dacă cei care mă urmăresc vor să ştie dacă sunt un bărbat romantic”. Mărturisirile unui prezentator TV discret

Radu Andrei Tudor este prezentatorul Telejurnalului de seară de la TVR 1. În fiecare zi, de luni până joi, inclusiv, Radu prezintă la ora 20.00, principala emisiune informativă a TVR.

Dacă în ceea ce privește viața profesională ecuația este simplă și la obiect, cât privește viața personală, spune că atunci când a intrat în media, oameni mai experimentați l-au  învăţat că bunul simţ este esențial. S-ar putea spune că e un „personaj” prea discret pentru lumea în care se află. Dacă-i așa sau nu, vom afla chiar de la el. Plus ce ar fi fost dacă nu ar fi devenit prezentator TV și cu cine are o relație extraordinară...

“Radu Andrei Tudor este un personaj discret, care nu este avid după publicitate. Îi place să trăiască simplu şi să iasă în evidenţă doar atunci când este cazul”. Aşa scria despre tine o publicație mondenă în 2017, când ai început să prezinți la TVR emisiunea Pulsul zilei (între timp ai ajuns prezentator al Telejurnalului). Nu sună cam anost prezentarea aceasta? Ce ai schimba la ea?

Poate că sună anost, însă ea depinde de măsura în care un om de televiziune îşi doreşte să se insinueze în viaţa celor care îi urmăresc munca. Mai ales că sunt acum la cârma principalei ediţii a Telejurnalului TVR 1, cred că se cuvine să comunic atunci când vine vorba despre lucruri care au legătură cu latura profesională. Când am intrat în media, oameni mai mari şi mai experimentaţi m-au învăţat că bunul simţ şi măsura sunt cheia atunci când vine vorba de expus viaţa personală.

Nu ştiu dacă cei care mă urmăresc pe mine la TV sunt interesaţi să ştie de câte ori m-am despărţit, cine mă aşteaptă acasă sau dacă sunt un bărbat romantic. Am lăsat să se ştie despre mine că iubesc foarte mult animalele. Astfel am putut să ajut ca mulţi căţei să ajungă din adăposturi la familii sau, graţie favorabilităţii de care mă bucur, am reuşit (poate) să schimb anumite percepţii.

Mai reprezintă aceasta o meserie de viitor?

Eu aş spune că meseria mea are viitor. Sunt unele lucruri constante, aşa cum cred eu că este televiziunea. Desigur, parcursul televiziunii a fost sinusoidal, însă cred că s-a ajuns într-un punct de aşezare şi lumea a înţeles exact care e rolul nostru. Într-un fel acoperă televiziunile un breaking news, spre exemplu, beneficiind de toate resursele tehnologice şi umane aflate la dispoziţia unei asemenea instituţii, şi în alt fel - poate complementar - se face acoperirea aceluiaşi eveniment în online. La fel, deocamdată nu există formate imense pe online, similare cu emisiuni pe care le difuzează televiziunile. Cred că e loc sub soare pentru toată lumea.

Dacă nu ai fi fost prezentator TV, ce ai fi fost?

Cred că puteam să fiu un antreprenor bun. Când mă apuc de ceva, nu renunţ. Chiar şi atunci când mi se spune că aş putea să abandonez, eu lupt până la capăt. Dar nu e timpul pierdut; poate, în paralel cu televiziunea, mă apuc şi de o afacere. Cred că ar putea să fie în alimentaţia publică :) .

Nu te întreb care este idolul tău în materie de oameni de televiziune, ci care e ultima carte pe care ai citit-o?

Ultima carte citită este „Vinovat fără vină”, de Agatha Christie.

Ţi-ar plăcea să fii reporter de teren? Dacă da, care ar fi subiectul primului reportaj pe care l-ai face?

Am fost reporter de teren. Chiar la secţia eveniment. Şi mi-a plăcut mult. Chiar şi acum, atunci când sunt evenimente majore, merg pe teren. Mi-ar face mare plăcere, de exemplu, să relatez de la o decernare a Premiilor Oscar...

Ţi-e dor de vacanţele la bunici? Anul trecut ai fost după 16 ani în locul tău natal din Bihor şi ai scris pe FB că ai intalnit oamenii care iţi ascundeau prostioarele sau care îşi dădeau dulciuri pe ascuns…

Mi-e dor de acele vacanţe mai mult ca de orice excursie exotică! Şi tocmai din acest motiv, foarte des, vine la mine bunica mea, cu care am o relaţie extraordinară. Bunica mea este persoana pe care o iubesc cel mai mult pe acest pamânt. Şi mă bucur că se simte bine şi că are câteodată mai multă energie ca mine. De înţelepciune, nici nu mai vorbesc!

Mai faci sport? Ai timp de asa ceva? Te recunoaste lumea la sală, dai autografe? :)

Îmi găsesc mereu timp să fac sport. Mă echilibrează, mă ţine pe linia de plutire. Nu reuşesc altfel să elimin tensiunile adunate din diverse situaţii. Kickboxingul e supapa mea. Paradoxul e că despre mine pot chiar să spun că sunt un tip pacifist... :). Atunci când lumea mă recunoaşte, nu dau autografe... cred că s-au demodat. Însă zâmbete sau felicitări primesc adesea. Şi mă bucură.

Planuri de viitor?

Sunt multe. Dacă le spun, cred că nu se mai împlinesc :).  Altfel, îmi doresc să devin tată în curând.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-03-09Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE