2020-12-05 13:15

Mogulul de la Hollywood, Harvey Weinstein, CONDAMNAT la 23 de ani de închisoare

 |  18:09
Mogulul de la Hollywood, Harvey Weinstein, CONDAMNAT la 23 de ani de închisoare

Găsit vinovat de agresiune sexuală şi viol de gradul trei, fostul producător de film Harvey Weinstein, în vârstă de 67 de ani, a fost condamnat miercuri la 23 de ani de închisoare.

Avocaţii lui au cerut luni judecătorului James Burke să îi aplice pedeapsa minimă de 5 ani, motivând că starea sănătăţii lui este precară şi că are o vârstă înaintată.

„Sunt complet confuz”, a spus Weinstein în sala de judecată. „Cred că mulţi bărbaţi sunt derutaţi de toate astea... sentimentul pe care îl pierd mii de bărbaţi şi femei din cauza acestui proces. Sunt îngrijorat pentru ţara asta. Nu este o atmosferă demnă de Statele Unite ale Americii”, spune producatorul, potrivit stiripesurse.ro.

Peste 80 de femei l-au acuzat în ultimii doi ani şi patru luni pe Weinstein de comportament sexual nepotrivit. Juriul de la New York a avut în vedere doar acuzaţiile formulate de două femei: Jessica Mann, fostă actriţă, şi Mimi Haleyi, fostă asistentă de producţie.

El a mai precizat că a avut relaţii de „prietenie serioasă” cu cele două femei care l-au acuzat. Acelaşi lucru a fost demonstrat, în timpul procesului, de avocaţii apărării şi nu a fost negat de reclamante.

Harvey Weinstein, producător al unor filme ca „Pulp Fiction”, „Shakespeare in Love” şi „Sin City”, este, de la începutul mişcării #MeToo, primul bărbat acuzat de abuz sexual care este implicat într-un proces penal şi care este condamnat.

sursa foto: https://www.latimes.com/


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-03-11Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE