2024-04-20 05:12

Macron, TRIBUT EMOȚIONANT adus lui Jean-Paul Belmondo, la funeraliile de la Paris

 |  13:24
Macron, TRIBUT EMOȚIONANT adus lui Jean-Paul Belmondo, la funeraliile de la Paris

Franța și-a luat rămas bun, joi, de unul dintre marii săi actori ai secolului trecut, Jean-Paul Belmondo, prin celebra coloană sonoră a „The Professional”.

Acordurile emoționante ale melodiei „Chi Mai”, de Ennio Morricone, au fost epilogul unei ceremonii omagiale desfășurate în Domul Invalizilor din Paris, la care a participat președintele francez, Emmanuel Macron.

„Belmondo era ca cineva din familia noastră, ca un frate, un văr, un unchi”, a declarat Macron. „Omul acesta cu o mie de chipuri” care a durat șase decenii pe ecrane, a adăugat președintele, a lăsat Franța orfană.

„Nu am pierdut doar un mare actor (...) ci o parte din viața” francezilor, a subliniat el, potrivit then24.com.

Pentru Macron, unul dintre farmecele regretatului actor a fost acela că reflecta „contradicțiile, eșecurile” francezilor, deși le „adorăm și gustul pentru risc, eleganța lor”.

„Bebel”, așa cum era cunoscut în mod popular Belmondo, era un simbol al cinematografiei mondiale, care juca atât în ​​filme intelectuale, în serviciul regizorilor precum Jean-Luc Godard, cât și în alte filme de acțiune, inclusiv „Profesionistul”.

Născut din părinți italieni, ambii artiști, Belmondo a fost uimit de naturalețea și sinceritatea sa, întărit de un fizic răsunător și de trăsături oarecum aspre, precum nasul spart din tinerețe ca boxer.

Decedat lunea trecuă, la vârsta de 88 de ani, actorul a fost onorat și de familia sa. Nepotul său, în vârstă de 27 de ani, Victor Belmondo, de asemenea actor, a trebuit să-și întrerupă discursul din cauza emoției.

„Ești un soare etern. Îți mulțumesc foarte mult pentru că ne-ai dat atât de multă bucurie, pentru că ți-ai împărtășit pozitivitatea. Acum profită de ocazie pentru a te întâlni cu prietenii care ți-au lipsit atât de mult ”, a spus Victor, citeaza antena3.ro.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-09-10



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE