2021-01-28 05:20

Kim Kardashian, Leonardo DiCaprio și Mark Ruffalo, printre vedetele de la Hollywood care își blochează conturile de instagram. Care este motivul

 |  12:00
Kim Kardashian, Leonardo DiCaprio și Mark Ruffalo, printre vedetele de la Hollywood care își blochează conturile de instagram. Care este motivul

Modelul Naomi Campbell, starul Kim Kardashian West şi actorul Leonardo DiCaprio sunt doar câteva dintre vedetele care îşi „îngheaţă” temporar conturile de Facebook şi Instagram în semn de protest faţă de răspândirea discursului instigator la ură pe aceste platforme.

Protestul este parte din campania „Stop Hate for Profit”, coaliţie de grupuri care luptă pentru drepturile civile, între care NAACP, Color of Change şi Anti-Defamation League, care, în iulie, a condus boicotarea Facebook după moartea lui George Floyd în custodia poliţiei din Minneapolis. Peste 1.200 de companii s-au alăturat acelei acţiuni, inclusiv branduri ca Unilever, Verizon, Adidas şi Ford.

Luni, coaliţia a anunţat că lansează o acţiune coordonată, de o săptămână, pe Instagram, trăgând la răspundere Facebook pentru rolul în incitarea la violenţă, răspândirea rasismului şi urii şi pentru contribuţia la dezinformarea electorală.

Kardashian West, al cărei cont de Instagram este urmărit de 188 de milioane de utilizatori şi care este deseori plătită pentru a promova produse, a publicat pe 15 septembrie un mesaj pe Twitter în care anunţa participarea la protest. În trecut, ea a declarat că i-au fost oferiţi până la 1 milion de dolari pentru o singură postare.

„Îmi place că mă pot conecta direct cu voi prin Instagram şi Facebook, dar nu pot sta deoparte tăcută în timp ce aceste platforme continuă să permită răspândirea de ură, propagandă şi dezinformare – create de grupuri care seamănă diviziune şi împart America – ca să ia măsuri doar după ce oamenii sunt ucişi”, a scris ea.

Facebook nu a comentat acţiunea.

Facebook a fost subiectul mai multor acţiuni de boicot de-a lungul anilor, însă puţine au avut vreun efect asupra companiei.

Campania Stop Hate for Profit, lansată în prima parte a acestui an, a convins multe nume mari să nu mai cheltuiască bani pe platforme, dar chiar şi asta a afectat în mică măsură afacerea companiei.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-09-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE