2024-04-20 03:22

FAVORIȚII Globurilor de Aur. Cum se va desfășura ceremonia în acest an

 |  16:23
FAVORIȚII Globurilor de Aur. Cum se va desfășura ceremonia în acest an

O nouă ediție a galei Globurile de Aur va avea loc în noaptea de duminică spre luni (începe luni, la ora 3:00, ora României). Va fi ediția cu numărul 78 și va fi organizată în condiții de pandemie. Este o gală mult așteptată, pentru că sezonul premiilor în cinematografia americană începe cu Globurile de Aur și prefațează Oscarurile. Ceremonia va fi prezentată de actriţele Tina Fey şi Amy Poehler.

Pregătirile sunt în toi la New York pentru gala Globurilor de Aur, deşi pandemia le-a pus multe beţe în roate organizatorilor. Au fost nevoiţi să amâne decernarea cu două luni, în speranţa ca se va ieşi din lockdown. Au avut ghinion, aşa că anul acesta nu va fi o ediție la fel de animată ca anii trecuți, scrie Mediafax.

De altfel, nominalizările pentru Globurile de Aur au fost anunțate la începutul lunii virtual, o premieră, de actrițele Sarah Jessica Parker, de șase ori câștigătoare a acestui trofeu, și Taraji P. Henson, și ea recompensată cu un Glob de Aur.

Ceremonia de decernare a Globurilor de Aur se va desfășura, la rândul ei, altfel decât suntem obișnuiți: virtual, în două locații, la Los Angeles și la New York. Este de așteptat ca nominalizații să apară prin teleconferință, de oriunde în lume s-ar afla ei. Michael Douglas împreună cu soția Catherine Zeta-Jones, Renee Zellweger, Joaquin Phoenix, Kate Hudson, Margot Robbie sunt printre starurile care vor anunța câștigătorii. 

Lungmetrajul „Mank”, produs de Netflix, a primit cele mai multe nominalizări la Globurile de Aur 2021. Va concura la şase categorii, inclusiv la categoria „cel mai bun film dramatic”. Filmat în alb negru de regizorul David Fincher, „Mank” explorează epoca de aur a Hollywoodului, prezentând povestea scenaristului Herman J. Mankiewicz, interpretat de Gary Oldman, şi realizarea celebrului film „Citizen Kane”, de Orson Welles.

Revista „Variety” a făcut o serie de predicţii și din analiza specialiștilor, favorit la categoria „Cel mai bun serial de dramă” este „The Crown”. Este serialul care, de altfel, ar putea câștiga cele mai multe premii.

La filme, bătălia e strânsă. „Nomadland” şi „The Trial of Chicago 7” sunt la egalitate de șanse de a câștiga. Dacă „Nomadland” o să ia Globul de Aur, atunci ar fi primul film regizat de o femeie, Chloé Zhao, care câstigă categoria. 

„The Trial of the Chicago 7”, scris şi regizat de Aaron Sorkin, ocupă locul al doilea în clasamentul producţiilor nominalizate şi va concura la cinci categorii de premii.

Anthony Hopkins și Gary Oldman concurează pentru cel mai bun actor, în timp ce Viola Davis și Frances McDormand își dispută categoria rezervată actrițelor.

Ediția din acest an înregistrează și un record: pentru prima oară, trei femei sunt în cursa pentru cel mai bun regizor.

Netflix domină Globurile de Aur 2021, cu 22 de nominalizări la categoria film și 20 la seriale. 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-02-27



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE