2024-04-20 13:22

Dragoș Bucur, EXPLICAȚII după ce a fost linșat pe Facebook: "Am voie să NU fiu de acord cu guvernul și cu deciziile lui"

 |  23:56
Dragoș Bucur, EXPLICAȚII după ce a fost linșat pe Facebook: "Am voie să NU fiu de acord cu guvernul și cu deciziile lui"

Dragoș Bucur a revenit cu explicatii pe Facebook, dupa ce a fost linsat pe reteaua de socizalizare pentru afirmatia "Nu mă vaccinez și nu port mască". Actorul a precizat că îi era teamă de valul de ură pe care ar putea să îl provoace spusele sale, dar îi era rușine să nu spună ce crede.

Dragos Bucur a explicat că de obicei încearcă să-și învingă fricile înfruntându-le și exact acest lucru l-a făcut și acum.

Actorul a revenit cu prima reacție de după ce a primit ce căuta: „este prima oară când sunt înjurat la o scară atât de mare și sunt dator să răspund atât înjurăturilor cât și încurajărilor. Câțiva prieteni m-au sunat să mă întrebe de ce nu tac, de ce a trebuit să spun ce gândesc. Ei bine, această întrebare este răspunsul la ea însăși. Am spus ce gândesc pentru că oamenii au ajuns (iar) să aleagă varianta în care tac și păstrează pentru ei și familiile lor ceea ce cred, de teamă că nu cumva să fie linșati public și ostracizați și să nu își piardă locurile de muncă, prietenii, relațiile și sursele de venit. Acesta este un rezultat bine cunoscut obținut cu mijloace noi”.

„Mi-a fost teamă de reacția pe care împărtășirea părerilor mele ar putea să o nască, apoi mi-a fost rușine de această teamă și de gândul meschin că “E mai bine tac decât să spun ce cred”. Cum de obicei aleg să fac exact lucrurile de care îmi e cel mai frică, asta am făcut și acum. Celor ce aleg să înjure și să atace îi sfătuiesc să se gândească la faptul că în curând s-ar putea să fie ei cei care nu vor mai avea libertatea de a exprimă (sau chiar atacă) nici o idee sau o părere. Cred că ne apropiem de acel moment și nu vreau să particip la crearea lui”, a adăugat acesta.

„Nu susțin că decizia de a nu mă vaccina este cea corectă, dar susțin și apar libertatea de a lua singur această decizie. Nu încurajez pe nimeni să nu poarte masca, dar nu sunt de acord cu această ordonanță militară și consider că trăiesc într-o societate în care încă am voie să nu fiu de acord cu guvernul și cu deciziile lui și să îmi exprim public acest dezacord”, spune bărbatul, susținând că are dreptul să încalce legea pentru că nu e de acord cu ea.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-02-11



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE