2024-04-24 03:17

Cum a ajuns Florin Piersic să joace rolul lui Otto Skorzeny, mâna dreaptă a lui HITLER

 |  18:05
Cum a ajuns Florin Piersic să joace rolul lui Otto Skorzeny, mâna dreaptă a lui HITLER

Actorul Florin Piersic a povestit, într-un interviu exclusiv cu Dan Negru, cum a ajuns să joace rolul lui Otto Skorzeny, mâna dreaptă a lui Adolf Hitler, în filmul ”Eliberarea Europei”.

”Am ajuns în Rusia din cauză că jucasem într-un film de-al lui Gopo, ”De-aș fi... Harap-Alb”. Eu îl jucam pe Harap-Alb. Filmul s-a prezentat la Moscova și a luat premiul special al juriului.

Eu, încântat de toată povestea asta, i-am spus lui Gopo: pentru mine e o mare bucurie că am putut să fiu interpretul tău principal. Și atunci Gopo a spus ”da, dar tu o să mai vii anul viitor aici”. De ce? Făcuse un film Francisc Munteanu, care se chema ”Tunelul”, care era cu o producție româno-sovietică”, a povestit actorul.

Florin Piersic a mărturisit că a avut și o anume atracție pentru rusoaice în tinerețe.

”Am avut boală la rusoaice, vă spun adevărat. E adevărat, de ce să nu spun? Frumoase de pici”, a spus acesta.

Remarcat de regizorul Iuri Ozerov la Festivalul Internaţional de Film de la Moscova, Florin Piersic a povestit apoi că a ajuns să dea o probă pentru un film.

Rolul pe care l-a primit în filmul ”Eliberarea Europei” a fost cel al nazistului Otto Skorzeny, mâna dreaptă a lui Adolf Hitler.

”Acolo, Ulianov - pe machior îl chema ca pe marele actor - m-a tuns, m-a aranjat, mi-a făcut crestătura aceea, cicatricea lui Skorzeny. După ce m-a machiat, au venit doi-trei fotografi, m-au pozat, au developat rapid. Poza mea a ajuns la Ozerov, împreună cu o poză a personajului: ”Care e Flărian şi care e Skorzeny?”. Și a spus: ”Ăsta e Skorzeny”. Zice: ”Nu. Skorzeny e ăsta. Ăsta e Piersic”.

(...) După două săptămâni am primit vestea că eu joc în filmul ăsta”, a povestit actorul.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-12-23



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE