2024-04-19 16:15

Cine este Theodor Andrei, puștiul care ne va reprezenta la EUROVISION

 |  12:43
Cine este Theodor Andrei, puștiul care ne va reprezenta la EUROVISION

Theodor Andrei are doar 18 ani și va reprezenta România la Eurovision 2023 la Liverpool în luna mai. Piesa cu care a câștigat selecția națională, intitulată „D.G.T. (Off and on)”, este jumătate în limba română și jumătate în limba engleză.

Puștiul are deja peste 100 de melodii compuse, iar anul trecut a primit Premiul Myosotis pentru cea mai bună creație a unui cantautor, pentru piesa “Artist” de pe albumul “Fragil”. De asemenea, el deține și Marele Trofeu al Festivalului “Mihaela Runceanu” 2022 și Marele Trofeu al Festivalului “Alexandria Pop Fest” 2022, scrie TVR.

„Încerc să fiu aproape de oameni. Mi se pare că dacă facem bondingul ăsta între oameni și artiști, o relație mai apropiată de ascultător, îi lași să te vadă exact așa cum ești. Oamenii caută oameni, oamenii apreciază muzica în măsura în care muzica îi apreciază pe ei. Mi-e mult mai ușor să apreciez un om în momentul în care e vulnerabil, în care este în lumina reflectoarelor și are succes. Oamenii sunt artă. Cred mult în treaba asta în care artistul este aproape de oameni. Mă simt mult mai sincer și eu cu mine, și eu cu ei. Piesa în sine e foarte serioasă și eu mă iau în serios cu ea. Pune în lumină o problematică foarte validă cu care toate lumea se regăsește dacă stai să analizezi mesajul”, a spus Theodor Andrei la TVR 1 înaintea finalei de sâmbătă seara.

„Am încercat să fac o piesă cum nu a mai trimis țara noastră în finala cea mare. Am încercat să fac o fuziune de mai multe genuri care să fie frumoasă și pentru români, și pentru străini, iar “D.G.T (Off And On)” – piesa pe care am scris-o alături de Luca De Mezzo, Mikail Jahed și Luca Udateanu – a ajuns să fie foarte apreciată de publicul străin. Este prima piesă pe care o lansez în care cânt și în engleză și simt că are ceva special, eu cred în magia pe care o crează, care o învăluie. Și mai presus de bariera lingvistică – piesa are o atmosferă a ei și faptul că a ajuns la sufletele unor oameni atât din țară, cât și din străinătate, mă bucură enorm”, a spus Theodor Andrei într-un interviu Dailymagazine.ro.

Theodor a fost concurent până în Bootcamp la X Factor Romania (sezonul 9 - 2020) si semifinalist în primul sezon al emisiunii Vocea Romaniei Junior (2017). Adolescentul a câștigat nenumarate premii și distinctii în festivaluri naționale și internaționale, printre care Premiul 3 la Festivalul “Aurelian Andreescu”, Premiul 1 la Festivalul Alexandria Pop Fest, Premiul “Best Stage Presence” la Festivalul “Silver Yantra” din Bulgaria si Premiul 3 la Festivalul “Florin Bogardo”, potrivit hotnews.ro.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-02-12



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri



PUBLICITATE





PUBLICITATE