2021-07-24 06:30

Cine este ARTISTUL cu cele mai multe ALBUME vândute pe plan MONDIAL

 |  16:02
Cine este ARTISTUL cu cele mai multe ALBUME vândute pe plan MONDIAL

International Federation of the Phonographic Industry (IFPI) a desemnat-o pe cântăreaţa americană Taylor Swift artistul anului în domeniul vânzărilor globale de discuri (Global Recording Artist of the Year), scrie Agerpres.

Trofeul anual recompensează artistul cu cele mai multe albume vândute pe plan mondial, în format clasic şi digital. Artista americană, în vârstă de 30 de ani, a mai primit acest titlu în 2014 pentru succesul înregistrat cu albumul intitulat "1989", care a câştigat premiul Grammy. Ea este artistul care a câştigat de două ori acest trofeu după rapperul Drake, care a obţinut acest titlu în 2016 şi 2018.

Cel de-al şaptelea album de studio "Lover" al lui Taylor Swift, lansat în august 2019, a debutat pe primul loc în peste 10 ţări şi s-a vândut în trei milioane de unităţi la nivel mondial în prima săptămână de la lansare.

Ed Sheeran ocupă locul al doilea în acest clasament pentru succesul înregistrat cu No.6 Collaborations Project, în timp ce Post Malone se situează pe locul al treilea după lansarea albumului Hollywood's Bleeding. În topul al 10 artiştilor cu cele mai mari vânzări de albume în 2019 se mai numără Billie Eilish, Queen, Ariana Grande şi BTS.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-03-02Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE