2020-11-29 14:54

Celebrul actor și balerin, Ovidiu Danci, A MURIT, la doar 39 de ani. De ce BOALĂ suferea

 |  13:41
Celebrul actor și balerin, Ovidiu Danci, A MURIT, la doar 39 de ani. De ce BOALĂ suferea

Ovidiu Danci a murit în această dimineață, la doar 39 de ani. Balerinul de la "Dansez pentru tine" lupta de mai mult timp de o boală nemiloasă, leucemia.

Devenit cunoscut după participarea la Dansez pentru tine, Ovidiu Danci a evoluat și a jucat și în mai multe seriale românești, devenind rapid unul dintre cei mai apreciați în industria baletului.

Fondatorul școlii de balet cu același nume suferea de două afecțiuni grave, dintre care o forma agresivă de leucemie. El fusese internat în stare gravă joia trecută la Spitalul Județean de Urgență Bistrița, la Terapie-Anestezie Intensivă.

În ultimele zile, starea sa s-a înrăutățit din ce în ce mai mult si in aceasta dimineata s-a stins.

Ovidiu Danci avea 9 ani când a fost admis la şcoala de coregrafie din Cluj, cu 10 pe linie.

La 14 ani a ieşit pe locul 1 la Olimpiada Naţională de coregrafie, a dansat pe scenele operelor din Bucureşti, Constantă şi Iaşi.

Apoi a primit o bursă la Academia de Balet din Munchen. A fost admis printre primii şi viaţa i s-a schimbat complet.

Familia a făcut eforturi financiare imense în toţi aceşti ani de studiu, când a fost primit şi la una dintre cele mai renumite companii de balet din lume: “Trocadero”.

Dar, pentru ca la vremea aceea România nu făcea parte din Uniunea Europeană, Ovidiu nu a primit viză de care avea nevoie să călătorească prin toată lumea.

Aşa că s-a întors în România. A stat o perioadă în Bucureşti, unde a jucat în serialul “Om bogat, om sărac” şi a fost asistent coregraf în serialul “Un pas înainte”, însă dorul de casa l-a readus pe meleagruile Bistriţei.

Ovidiu Danci a participat la ce-a dea 12-a ediție a emisiunii „Dansez pentru tine”, unde a dansat cu artista Aylin Cadîr, cu visul de a-și deschide deschide propria sală de balet, pe care avea să și-l și îndeplinească la finalul anului 2017.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-06-15Parerea ta...

UN CETATEAN
15 Iun 2020

Drum lin si amintire vesnica, si sa dansezi tot asa minunat printre ingeri !
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE