2024-04-25 20:52

Cauza MORȚII legendarului Chick Corea, câștigătorul a 23 de premii Grammy

 |  12:28
Cauza MORȚII legendarului Chick Corea, câștigătorul a 23 de premii Grammy

Pianistul Chick Corea, legendă a jazzului mondial, a murit din cauza unui cancer la vârsta de 79 de ani. Compozitor şi pionier al claviaturii electrice şi electronice, Chick Corea a fost, alături de Herbie Hancock şi Keith Jarrett, unul dintre cei mai influenţi pianişti ai secolului al XX-lea.

Pianistul a suferit de o formă rară de cancer, la vârsta de 79 de ani, potrivit unui comunicat publicat pe pagina sa de Facebook:

„Deşi ar fi fost primul care ar fi spus că muzica lui a spus mai mult decât ar fi putut cuvintele să o facă vreodată, a lăsat totuşi un mesaj pentru cei pe care i-a cunoscut şi iubit şi pentru toţi cei care l-au iubit: «Vreau să le mulţumesc tututor celor de pe parcursul călătoriei mele care au ajutat la menţinerea flăcării muzicii strălucitoare. Sper că cei care au o inclinaţie să cânte, scrie sau altceva să o facă.

Dacă nu pentru voi, pentru noi, restul. Nu este vorba doar că lumea are nevoie de mai mulţi artişti, este şi foarte distractiv. Prietenilor mei muzicieni uimitori, care mi-aţi fost ca o familie atât cât v-am cunoscut: A fost o binecuvântare şi o onoare să învăţ şi să cânt cu voi toţi. Misiunea mea a fost mereu să aduc bucuria de a crea oriunde am putut şi să fac asta cu toţi artiştii pe care îi admir atât de mult - asta a fost bogăţia vieţii mele»”.

„Am speranţa că cei care au o idee bună să cânte, să scrie, să interpreteze ceva, o vor face. Dacă nu pentru ei înşişi, atunci pentru noi ceilalţi. Nu numai că lumea are nevoie de mai mulţi artişti, ci este, de asemenea, mai distractiv”, a adăugat el.

El a descoperit recent că are cancer, a precizat comunicatul.

Chick Corea a fost distins cu 23 de premii Grammy din nu mai puţin de 67 de nominalizări, trei premii Latin Grammy, mai mult decât orice alt artist nominalizat vreodată la categoria „cel mai bun album instrumental” şi a fost inclus în DownBeat Hall of Fame şi Jazz Master în 2006, obţinând statutul de legendă vie.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-02-13



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE