2023-05-30 11:20

Câștigătorii Polar Music Prize 2023 - cântăreaţa Angélique Kidjo, compozitorul Arvo Pärt și producătorul Chris Blackwell

 |  16:00
Câștigătorii Polar Music Prize 2023 - cântăreaţa Angélique Kidjo, compozitorul Arvo Pärt și producătorul Chris Blackwell

Cântăreaţa franco-benineză Angélique Kidjo a câştigat, marţi, premiul internaţional pentru muzică Polar, alături de fondatorul britanic al Island Records Chris Blackwell şi de compozitorul estonian Arvo Pärt, informează News.ro.

Născută în 1960 cu o lună înainte de independenţa Beninului (pe atunci Dahomey), ea cântă de mai bine de 30 de ani în limbile paterne şi materne, fon şi yoruba, precum şi în franceză şi engleză.

„Angélique Kidjo este o sursă de inspiraţie. Ea este una dintre cele mai bune compozitoare din muzica internaţională”, a salutat juriul suedez într-un comunicat de presă.

Supranumită „diva africană” de revista Time, ea a câştigat deja cinci premii Grammy, cele mai mari premii din muzica americană.

Britanicul Chris Blackwell, în vârstă de 85 de ani, a creat compania de discuri Island Records în 1959, care a devenit legendară după ce i-a găzduit pe Bob Marley, Cat Stevens, Roxy Music şi U2.

Arvo Pärt, descris la 87 de ani drept „cel mai interpretat compozitor în viaţă din lume” de către juriu, a fost premiat pentru invenţia sa în anii 1970 a „tintinnabuli”, o tehnică de scriere muzicală.

Fondat în 1989 de fostul manager ABBA Stig Anderson, Polar Music Prize i-a revenit anul trecut lui Iggy Pop şi compozitoarei Diane Warren.

Premiile, precum şi o sumă de 600.000 de coroane (aproximativ 53.600 de euro), vor fi prezentate câştigătorilor la Stockholm pe 23 mai.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-03-28Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE