2020-11-26 02:34

BERLINALE. Cristi PUIU, premiul pentru cel mai bun REGIZOR la secțiunea „Encounters”, pentru filmul „MALMKROG”

 |  21:36
BERLINALE. Cristi PUIU, premiul pentru cel mai bun REGIZOR la secțiunea „Encounters”, pentru filmul „MALMKROG”

Regizorul român Cristi Puiu a fost recompensat cu premiul pentru cel mai bun regizor al secţiunii competiţionale „Encounters” pentru ultimul său film „Malmkrog”, în cadrul galei de premiere a celei de a 70-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin, informează Agerpres.

Scenariul, semnat de Cristi Puiu, este o adaptare după „Trois entretiens”, de Vladimir Soloviov, iar filmările au fost realizate la Conacul Apafi, din satul Mălâncrav, judeţul Sibiu. Din distribuţia peliculei fac parte actorii Frederic Schulz-Richard, Agathe Bosch, Diana Sakalauskaite, Marina Palii, Ugo Broussot, Istvan Teglas.

Filmul, cu o durată de 200 de minute, este realizat de casa de producţie Mandragora, împreună cu co-producătorii: Iadasarecasa (România), Sense Production, Cinnamon Films (Serbia), Film i Vast, Doppelganger (Suedia), Bord Cadre Films (Elveţia), Produkcija 2006 Sarajevo (Bosnia şi Herţegovina), Sisters and Brothers Mitevski (Macedonia de Nord).

Noua secţiune competiţională „Encounters” este inclusă de anul acesta în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Berlin, cu scopul de a susţine noile voci din cinematografie.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-03-01Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE