2021-08-01 10:45

Ascult-o pe Lorraine, artista din România pe care francezii o aseamănă cu Edith Piaf!

 |  15:56
Ascult-o pe Lorraine, artista din România pe care francezii o aseamănă cu Edith Piaf!

Pe numele său real Luminiţa Pauliuc, Lorraine este o artistă din România despre care francezii spun că seamănă cu îndrăgita lor Edith Piaf. Românca locuieşte de mulţi ani în Franţa, acolo unde şi-a deschis un restaurant frecventat de personalităţi marcante precum Regele Mihai, tatăl Angelinei Jolie, Jon Voight, dar şi prim-ministrul Franţei, Jean-Marc Ayrault. Cu toţii s-au lăsat încântaţi de vocea artistei, care reuşea să interpreteze la fel de frumos cântece tradiţionale romaneşti, dar şi piese cerute de francezi.

Jean-Marc Ayrault, prim-ministrul Franţei, a fost atât de impresionat de prestaţia lui Lorraine, încât a rugat-o să susţină un program artistic chiar la nunta fiicei sale. Artistă a acceptat cu drag, ba chiar l-a determinat pe premier să cânte împreună cu ea “Sanie cu zurgălăi” la nuntă. Deşi Ayrault recunoscuse melodia ca fiind piesa “Jhonny” a artistei Vaya con Dios, Lorraine i-a explicat premierului faptul că aceasta este o melodie tradiţionala românească.

Lorraine revine în România cu o piesă de inspiraţie franceza, denumită “Je t'aime şi te ador”. De mai bine de zece ani, artistă canta alături de virtuosul acordeonist Marian Baicu,  iar împreună îşi doresc să aducă în ţara puţin din cultură franceză, aşa cum au adus în Franţa puţin din cultura românească.

“Împreună cu Marian Baicu ne-am gândit să aducem puţin din spiritul franţuzesc în România, aşa că am creat o piesă de dragoste jumătate în romana, jumătate în franceză, care speram să placă publicului nostru”, ne-a declarat Lorraine.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2013-10-11

GALERIE MEDIA
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE