2020-12-02 17:53

Un SPECTACOL doar pentru tine? Cum e posibil, pentru 5 minute și cu “epidemiologic” inclus

 |  00:23
Un SPECTACOL doar pentru tine? Cum e posibil, pentru 5 minute și cu “epidemiologic” inclus

O parte dintre restricțiile de distanțare fizică au fost ridicate la Paris. Acolo unde au început să apară spectacole de teatru. Adaptate la noile condiții de siguranță pentru spectatori. Dar cu ceva inedit…

De exemplu, teatrul La Gare și-a reconsiderat spațiul de spectacole, obținând trei spatii diferite, cu intrări separate. În fiecare dintre cele trei spații sunt show-uri din zone diferite – teatru ori muzică, iar proprietarii teatrului spun că e una dintre căile prin care pot să ofere spectatorilor și artiștilor cadrul desfășurării unor spectacole, concerte și să și respecte în aceași timp noile condiții. S-a lansat astfel o formulă nouă de spectacol, respectiv un show de 5 minute. Formula fiind următoarea: spectatorul, așezat într-un fotoliu confortabil, se află față în față cu actorul, la o distanță care să respecte regulile, după cum notează urban.ro. După fiecare reprezentație, un angajat al teatrului face curățenie și dezinfectează spațiul. În mod normal sala, care a fost reașezată acum, avea o capacitate de 300 de spectatori la o reprezentație.

Urmăriți epidemiologic

Și teatrul parizian Theatre 14 a început cu spectacole pentru publicul tânăr, cu maximum 7 spectatori în sală. Dar genul acesta de reprezentație pare pentru spectator mai deprimantă. Spectatorii francezi care au fost la La Gare spunând că o  reprezentație individual asigură un grad de emoție și intimidate mai mare decât dacă ar fi puțini spectatori într-o sală goală.

Proprietarul teatrului are programate 3.000 de reprezentatii pentru luna iunie. Folosește și terasa de 2000 mp a teatrului pentru a le oferi spectatorilor si un pahar de vin inainte de reprezentație. Spectatorii trebuie să faca o rezervare, să lase numărul de telefon și numele complet, pentru ca în cazul apariției unei infecții să poată fi urmăriți epidemiologic și trimiși în carantină. Potrivit unei părți a presei francize, unii dintre cei care iubesc arta se lipsesc totuși de asemenea spectacole, care mai includ și alte “spectacole” în așteptarea unor vremuri mai bune…

Nu toată lumea vrea aceste condiții

“Dacă aplic distanța fizică așa cum s-a cerut, vom trece de la 700 de locuri la 130 de locuri la Teatrul Montparnasse și de la 200 la 30 la Petit Montparnasse. Este imposibil să redeschid în aceste condiții!”, spunea nu demult Bertrand Thamin, patronul celor două teatre și, de asemenea, președintele sindicatului național al teatrului privat (SNDTP) din Franța. Mulți directori ai teatrelor pariziene spun că instrucțiunile Ministerului Culturii sunt prea restrictive, potrivit presei francize. Mai multi directori de teatru din Paris sunt de aceeași părere: constrângerile impuse de Ministerul Culturii sunt prea drastice. Dacă se consideră că majoritatea celorlalte reguli stabilite de stat sunt aplicabile (circulație „alternativă”, controlul fluxului de spectatori, gelul hidroalcoolic etc.), respectarea distanței de un metru între fiecare spectator nu se poate aplica. „Înseamnă ca un fotoliu din trei să nu fie utilizat și, la fel, un rând de scaune din trei”, spunea Bertrand Thamin, potrivit Le Parisien.

Patroana micii săli Point-Virgule (100 de locuri), Antoinette Colin, găsește regulile și mai dificile, după cum mai notează Le Parisien. „În sala noastră, unde avem doar bănci, vom putea primi doar câțiva spectatori! În plus, primele rânduri ar trebui să le lăsăm libere. Dar oamenii vin la Point-Virgule tocmai pentru apropierea cu artistul… Imaginați-vă o comedie spumoasă cu măști. Cred că puțini artiști vor dori să joace în aceste condiții. Aceste reguli sunt ca și cum ai cere unui brutar să facă pâine fără făina! Sincer, în aceste condiții, prefer să aștept până în septembrie pentru a redeschide, sperând că va trece criza până atunci”.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-06-06Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE